Cele mai citite
 


Ioan Botiş: Noua variantă de concediu maternal este cea mai bună pentru România de astăzi
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua variantă de concediu maternal, cu două pachete opţionale, este cea mai bună pentru piaţa muncii din România de azi, a declarat miercuri, la guvern, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
El a admis că a fost susţinătorul variantei iniţiale, cu concediu maternal de 12 luni, dar că această decizie se ia în guvern şi este de acord cu decizia de miercuri a guvernului.
'Astăzi nu avem infrastructura necesară pentru a prelua acei bebeluşi în creşe', a spus Botiş, care a apreciat că este foarte bine că s-a propus un pachet integrat pentru concediul maternal şi că marea provocare în 2011 va fi construcţia de noi creşe.
Ministrul Muncii a precizat că 40% din statele din UE nu acordă acest tip de indemnizaţie, iar dintre statele care acordă 69% au un cuantum variabil al prestaţiei, cu pachete opţionale. Restul de 31% acordă o indemnizaţie fixă care începe de la 92 de euro în Polonia şi poate ajunge la 485 euro.
Potrivit oficialului MMFPS, în 2010 numărul mediu de beneficiari de indemnizaţie de creştere a copilului este de 198.600, din care 87.473 primesc cuantumul minim de 600 de lei, 3.438 pe cel maxim de 3.400 lei, 44.958 primesc indemnizaţii între 600 şi 1.200 lei, iar 17.543 primesc indemnizaţii între 1.200 şi 2.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a semnat, alături de alte 21 de state membre UE, acordul internaţional antipiraterie Reprezentanţi ai 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au semnat joi, la Tokyo, un acord internaţional de protejare a drepturilor de autor intitulat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), declanşând proteste atât online cât şi în stradă din partea utilizatorilor de internet...
Trei sferturi dintre români sunt îngrijoraţi în legătură cu aditivii alimentari (Eurobarometru) România ocupă poziţia a doua în UE, după Polonia, în privinţa preocupării populaţiei faţă de aditivii alimentari, relevă un Eurobarometru privind percepţia consumatorilor asupra riscurilor alimentare.
ARPIM este de acord cu alinierea preţurilor la nivelul ţărilor UE însă cu anumite condiţii ARPIM se declară de acord cu alinierea preţurilor la medicamente, însă afirmă că în această situaţie ''este onest, echitabil şi obligatoriu'' ca statul să asigure companiilor producătoare de medicamente în România aceleaşi condiţii ca cele existente în ţările din Uniunea Europeană - eliminarea taxei...
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.