Cele mai citite
 


Vaslui: Consilierii municipali au votat închiderea 'magazinelor de vise' din preajma şcolilor
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii municipali au decis miercuri în unanimitate, la propunerea primarului Vasile Pavăl, să interzică funcţionarea magazinelor care vând produse etnobotanice la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ, spitale, biserici, instituţii de cultură, baze sportive, locuri de agrement şi distracţie, gară şi autogară.
'Trebuia să luăm cât mai urgent această decizie. Am primit în ultima perioadă mai multe reclamaţii de la părinţi cu privire la aceste magazine. Se distruge o generaţie întreagă prin consumarea acestor plante', a declarat miercuri pentru AGERPRES Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.
În urma deciziei luate de consilierii municipali vasluieni, Poliţia Locală va aduce la cunoştinţa proprietarilor de 'magazine de vise' noile reglementări.
În prezent, toate cele patru magazine din municipiul Vaslui care comercializează plante etnobotanice sunt situate la o distanţă mai mică de doi kilometri de şcoli şi ca atare vor fi închise.
La sfârşitul lunii noiembrie cele două 'magazine de vise' din municipiul Bârlad au fost închise, după ce Consiliul Local a decis desfiinţarea acestora în urma unei solicitări venite din partea Poliţiei din localitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Comercializarea produselor etnobotanice a fost interzisă la Bârlad Cele două magazine din municipiul Bârlad, care comercializează plante etnobotanice şi substanţe halucinogene, au fost înştiinţate, joi, de Primăria Bârlad că trebuie să îşi închidă activitatea, după ce Consiliul Local a decis desfiinţarea acestora în urma unei solicitări venite din partea Poliţiei din...
Vaslui: Numărul persoanelor care ajung la spital după ce consumă etnobotanice este în creştere Vaslui, 2 dec /Agerpres/ - Peste 10 persoane au ajuns în ultimele trei săptămâni, în judeţul Vaslui, la spital pentru dezintoxicare, după ce au consumat plante etnobotanice.
Plante cu efecte psihotrope, vândute legal în România Focşani, 25 feb /Agerpres/ - Zeci de magazine vând în România combinaţii de plante etnobotanice cu efecte similare drogurilor, transmite corespondentul AGERPRES.
Vaslui: Adrian Streinu Cercel avertizează cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale din etnobotanice Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marţi, la Vaslui, cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale cu plante etnobotanice.
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...