Cele mai citite
 


Băsescu: Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, care se vor transforma în azile şi creşe
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la postul naţional de televiziune, că Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, iar o primă soluţie ar fi transformarea lor în azile pentru bătrâni şi în creşe.
'Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, fără dotare, în care omul nu are nicio şansă aproape, i se dă doar primul ajutor şi e trimis la Bucureşti cu o salvare. Va începe acest proces de închidere a spitalelor şi transformare a lor, ca primă soluţie, în azile pentru bătrâni şi în creşe, în funcţie de nevoile sociale ale zonei'', a afirmat şeful statului.
Despre faptul că aceste spitale ar fi contaminate cu un bacil destul de periculos pentru copii, Traian Băsescu a spus că se va face tratamentul necesar pentru ca acele clădiri să fie utilizate în siguranţă.
'Dar să nu vă gândiţi că închiderea unui spital înseamnă ca nu va mai rămâne acolo asistenţă medicală. Va fi concentrată într-un spaţiu restrâns, să se poata face o primă intervenţie de care omul are nevoie înainte de a fi trimis la un spital mai bine dotat şi cu mai mulţi medici', a explicat preşedintele.
În legătură cu economia care s-ar face în urma modificărilor privind concediul maternal, şeful statului a spus că dacă în 2011 se economisesc 100 de milioane de lei, în 2012 vor fi 500 de milioane de lei.
'Deci, lucrurile sunt privite destul de rotund de guvern .(...) Pic cu pic se face lacul. Guvernul acesta a trebuit să găsească câte un ban de peste tot. La fiecare când ne uitam, spunem: 'este puţin, pentru cât scandal a fost', dar toate luate la un loc înseamnă o suma importantă si o să vă spun unde. Deci în 2011, cu această soluţie legată de mame şi copil se economisesc 100 de milioane de RON, deci o sumă mică. În anul 2012 se economisesc 500 de milioane de RON. Parte din mămici dispar, se întorc în câmpul muncii, ceea ce e foarte bine, se întorc înainte, pentru că 500 de lei primesc numai cele care optează să se întoarcă în câmpul muncii în primele 12 luni', a arătat Băsescu.
El a mai spus că în 2012, când România va trebui să coboare cu deficitul bugetar de la 4,4 la 3, economiile aduse la buget vor fi de o jumătate de miliard de lei, nu de numai 100 de milioane, ceea ce este important.
'Anul acesta avem probleme extraordinare pentru că reducem deficitul de la 6,8 în 2010 la 4,4 în 2011, deci sunt 2,4%, asta înseamnă 3 miliarde de euro. (...) Eu vă vorbesc în termeni nominali, deficitul, indiferent cât creşte PIB-ul', a adăugat Băsescu.
În ceea ce priveşte criza creşelor şi a grădiniţelor, preşedintele a afirmat că 'noi suntem tot într-o criză'.
'Ăsta e adevărul. N-o să vezi altă afirmaţie decât ori că suntem ultimii, ori că suntem în criză, ori că suntem fără soluţii pentru orice. Eu am fost la discuţia din coaliţie, nu ca să impun un punct de vedere, ci ca să îi atenţionez că prelungirea dezbaterii aduce daune şi că trebuie să ia decizie şi legată de contribuţia pensionarilor la fondul de sănătate, şi legată de concediul de maternitate, concediul pentru creşterea copilului şi acolo lucrurile au fost discutate într-un pachet, pentru ca ele sunt un pachet', a mai spus şeful statului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Băsescu: Avem nevoie de sector privat în Sănătate; el poate împinge sistemul public la o creştere de performanţă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că evaluările făcute de comisia prezidenţială arată că este nevoie de implicarea sectorului privat în sistemul de Sănătate, punctând că filosofia noii legi în domeniu este aceea că o concurenţă a unui sistem privat va împinge sectorul public la o creştere...
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru permis trebuie să se autorizeze Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi conducătorii de autovehicule şi tramvai au obligaţia de a se autoriza, până pe data de 3 ianuarie 2011, conform unor noi reglementări legislative, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.