Cele mai citite
 


80 de specialişti români participă la Simpozionul Danubian de Transplant de la Viena
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 80 de specialişti români nefrologi, anestezişti de terapie intensivă şi chirurgi vor participa pe 10 decembrie la Viena la a şaptea ediţie a conferinţei Danubian Transplant Symposium, singura manifestare ştiinţifică medicală românească de această anvergură organizată în străinătate.
În cadrul manifestării la care vor participa şi alţi specialişti de top străini, lideri de opinie în domeniul transplantului, vor fi abordate teme precum modalităţile de creştere a numărului donatorilor, personalizarea tratamentului imunosupresiv în raport cu tipul de transplant, noi protocoale terapeutice, pregătirea pre-transplant şi monitorizarea post-transplant, modalităţi de tratare a anemiei pre şi post transplant.
Simpozionul reprezintă un exemplu de cooperare regională europeană în care membrii consorţiului îşi acordă sprijin ştiinţific şi educaţional, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr.Mihai Voiculescu, şeful Centrului de Medicină Internă şi Nefrologie al Institutului Fundeni, preşedintele Fundaţiei ' Acad. Marin Voiculescu'.
' În acest an simpozionul organizat de Fundaţia Valentin Ţăruş şi de Fundaţia Acad. Marin Voiculescu la Institutul Cultural Român din Viena, în 10 decembrie, reuşeşte să reunească mari somităţi ale lumii medicale europene dintre care amintim pe profesorii G. Spasovsk (Macedonia), G. Laufer şi W. Klepetko (Austria), G Persjin (Olanda), E. Pokorna (Cehia),specialişti din Ungaria şi România între care amintim pe profesorii R. Deac, M. Lucan, I. Popescu şi M. Voiculescu.
Principala temă abordată va fi creşterea numărului de donatori de organe, problemă care preocupă întreaga comunnitate medicală deoarece se observă o creştere continuă a cererii de organe în paralel cu o scădere a ofertei de organe', a detaliat prof. dr. Mihai Voiculescu.
La rândul său prof. dr Mihai Lucan de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj a declarat, pentru AGERPRES, că Simpozionul Danubian de Transplant este una dintre cele mai importante manifestări regionale, care va număra între participanţi nume prestigioase ale transplantului european.
'Deşi, în mod evident, anumite segmente ale mass-mediei româneşti derapează în mod necontrolat şi periculos în modul cel mai abject posibil pe tema traficului de organe, noi de 7 ani ne străduim să adunăm specialişti din domeniul transplantului pentru a găsi modalităţi de a creşte eficienţa activităţii de transplant şi a numărului de donatori în moarte cerebrală. În acest an am reuşit acest lucru într-un mod spectaculos, deoarece proporţia transplantelor de la donator în moarte cerebrală a fost de 80%, depăşind, pe alocuri, media europeană.
Acest simpozion este singura manifestare ştiinţifică medicală românească care se realizează în străinătate în mod constant de 7 ani, de la an la an, numărul şi calitatea participanţilor crescând în mod evident', a spus prof. dr. Mihai Lucan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...
Fiecare spital judeţean ar trebui să aibă un coordonator de transplant Activitatea de transplant de organe din România ar putea creşte semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanţa dintre numărul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare şi cei care ajung să facă un transplant, dacă în fiecare spital judeţean ar exista un coordonator de transplant, a fost concluzia...
Cluj: Premieră la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Medicul urolog Mihai Lucan a realizat prima operaţie de transplant din ţară, de la un pacient cu stop cardio-respirator ireversibil şi care, în acelaşi timp, se afla şi în moarte cerebrală.
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
Cluj: Mihai Lucan - Nu există gest mai dumnezeiesc decât să dăruieşti viaţă dincolo de moarte Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a evidenţiat sâmbătă seara, în discursul rostit la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', că multă vreme pentru reuşita acţiunilor unui transplant renal au fost felicitaţi...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...