Cele mai citite
 


Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.

"Noi nu suntem luaţi prin surprindere. Încă din 28 aprilie am discutat în Guvern toate măsurile ce trebuie luate în asemenea cazuri. Am întocmit toate procedurile standard prevăzute de lege şi cred că nu trebuie să ne impacientăm, să fim mai atenţi şi să respectăm câteva reguli foarte sănătoase şi de igienă pentru orice situaţie pe care o avem", a spus Boc.

El a afirmat că ştia încă de marţi de existenţa acestei suspiciuni şi că analizele interne confirmă acest caz de gripă HlNl dar că se aşteaptă rezultatul oficial al laboratorului din Londra.

Totodată, el a menţionat că Executivul va asigura supravegherea epidemiologică, monitorizarea călătorilor, pregătirea spitalelor şi achiziţionarea dozelor de tratament antiviral.

"Suntem în graficul măsurilor stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", a concluzionat premierul Boc. AGERPRES/(Victoria Vioară).

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.
Boc: Statul are la dispoziţie mijloacele pentru a gestiona situaţia îmbolnăvirilor cu virusul gripei noi Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Oradea, că statul are la dispoziţie mijloacele necesare pentru a gestiona situaţia îmbolnăvirilor cu virusul gripei noi, un avantaj semnificativ fiind producerea vaccinului în ţară, la Institutul Cantacuzino.
Specialiştii Medlife au contribuit la identificarea primului caz de gripă nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Pacienta diagnosticată cu virusul gripal H1N1 a fost suspectată, în primă instanţă, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa din Bucureşti.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.