Cele mai citite
 


Locuinţele ANL destinate angajaţilor din învăţământ şi sănătate vor putea fi cumpărate de chiriaşi
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuinţele ANL destinate exclusiv angajaţilor din învăţământ şi sănătate vor putea fi cumpărate de chiriaşi, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Executiv, care modifică Legea nr. 152/1998.
Astfel, locuinţele destinate exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate se vor putea vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
În acest scop, regimul juridic al acestor locuinţe a fost schimbat, fiind trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii sau în administrarea unor unităţi aflate în subordinea ori sub coordonarea acestor autorităţi.
Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor se vor utiliza numai pentru finanţarea construcţiei de noi locuinţe.
Potrivit actului normativ, valoarea de vânzare va fi valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: Raed Arafat va conduce Departamentul pentru situaţii de Urgenţă care va fi creat în cadrul MAI Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat va fi numit şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă care va fi creat în cadrul MAI în baza unei Ordonanţe de Urgenţă care va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, a declarat premierul Victor Ponta la începutul reuniunii Executivului...
Dragoş Pîslaru: Trebuie să gândim în mod unitar partea de salarizare; avem nevoie de un sector sanitar puternic Ordonanţele de urgenţă nu pot rezolva partea de salarizare dacă aceasta nu este gândită în mod unitar, a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, după discuţiile purtate cu reprezentanţii Sanitas.
Pîslaru: Guvernul a aprobat ordonanţa privind salarizarea bugetarilor; 650.000 de oameni vor beneficia de prevederile ei Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, de prevederile acesteia urmând să beneficieze peste 650.000 de persoane din administraţia publică centrală, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, într-un briefing la Palatul Victoria.
Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a OUG 113/2010 privind drepturile câştigate de bugetari în instanţă Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale bugetarilor, informează luni Administraţia Prezidenţială într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei...
Constanţa: Consilierul juridic al Spitalului Judeţean, prins după ce a luat mită de la o angajată Consilierul juridic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este anchetat de procurori pentru luare de mită, după ce, vineri, a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a primit 200 de lei şi o sticlă de whisky de la o angajată a unităţii medicale.
UPDATE Ponta: Miercuri vom modifica legea sănătăţii ca să dăm voie MS să majoreze capitalul social la UNIFARM Guvernul va modifica, în şedinţa de miercurea viitoare, prin două ordonanţe de urgenţă, Legea sănătăţii 95/2006 pentru a da voie Ministerului Sănătăţii să majoreze capitalul social la UNIFARM, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, într-o discuţie online cu cititorii Hotnews.