Cele mai citite
 


Universităţile din Bucureşti şi Arad implementează un proiect de specializare în domeniile biomedical şi biotehnologic
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad implementează, începând din decembrie până pe 30 noiembrie 2013, proiectul 'Program de specializare a resurselor umane din domeniile biomedical şi biotehnologic', informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior remis joi AGERPRES.
Grupul ţintă este format din 60 de persoane (30 de persoane din regiunea Bucureşti-Ilfov şi 30 de persoane din regiunea Vest). Evaluarea şi comunicarea în cadrul proiectului se vor realiza folosind metode noi, bazate pe TIC, prin intermediul unui portal internet/intranet al programului care va facilita transferul de know-how şi stabilirea de noi contacte profesionale.
Totodată, vor fi stimulate schimburile de experienţă şi stagiile de bună practică interregionale.
Proiectul are ca scop dezvoltarea unui program de formare postuniversitară destinat angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în laboratoarele din domeniile sanitar, mediu, biotehnologii şi securitate alimentară, cercetare, prin promovarea de tehnici şi metodologii de laborator inovative, conforme cu cerinţele şi standardele UE, în scopul creşterii competenţelor acestor categorii profesionale.
Proiectul este în concordanţă cu Orientările Strategice Comunitare de creştere a adaptabilităţii forţei de muncă pentru asigurarea flexibilităţii la piaţa muncii, creşterea investiţiilor în resurse umane prin educaţie şi instruire performantă, promovarea formării continue şi educaţiei antreprenoriale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: UVVG - coordonatoarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului Arad, 23 aug /Agerpres/- Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, valoarea acestui proiect fiind de aproape două milioane euro.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
Arad: Proiect de cercetare ungaro - român, privind obţinerea unui produs hepatoprotector, ajuns la final Arad, 23 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad s-a desfăşurat joi, conferinţa de închidere a proiectului ''Cercetări privind dezvoltarea unor nanoparticule hepatoprotectoare de Silybum marianum cu biodisponibilitate crescută'', HURO/0901/058/2.2.2..
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Arad: A fost instalat noul rector al UVVG Arad Arad, 10 apr /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, universitate privată ce face parte din Fundaţia 'Vasile Goldiş', are un nou rector, în persoana prof univ dr Coralia-Adina Cotoraci, a cărei alegere a fost confirmată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului...
Proiect de cercetare în valoare de peste 370.000 euro, câştigat de un colectiv din cadrul UAV Arad Un colectiv de cercetare din cadrul Universităţii ''Aurel Vlaicu'' Arad, condus de prof. univ. dr. Alina Diana Zamfir, a câştigat un grant în valoare de peste 370.000 euro, în cadrul competiţiei naţionale organizate de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice de pe lângă Ministerul Educaţiei.