Cele mai citite
 


Constanţa: Peste 2.000 de cazuri de viroze; număr în scădere faţă de săptămâna precedentă
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.300 de cazuri de viroze sunt înregistrate în judeţul Constanţa, număr în scădere faţă de săptămânile precedente, iar trei persoane sunt suspectate că sunt bolnave de gripă.
Potrivit unui comunicat remis presei de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, 41 dintre bolnavii cu infecţii acute ale căilor respiratorii sunt spitalizaţi, iar suspecţii de gripă sunt trataţi medical la domiciliu.
Totodată, sunt înregistrate 668 de cazuri de pneumonie, iar 80 dintre persoanele afectate primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
Situaţia statistică prezentată de DSP a fost realizată în perioada 29 noiembrie - 5 decembrie şi s-a constatat o scădere a numărului cazurilor de viroze cu 17,96% faţă de săptămâna precedentă şi cu 22,44% faţă de media ultimelor trei săptămâni.
În judeţul Constanţa au fost vaccinate antigripal, până în prezent, peste 53.000 de persoane, campania de imunizare vizând alţi circa 100.000 de constănţeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Constanţa: Peste trei mii de persoane cu viroze şi pneumonie, număr în creştere Peste 3.200 de persoane din judeţul Constanţa sunt înregistrate cu viroze şi pneumonie, număr în creştere în ultimele săptămâni, iar un bolnav este suspectat de gripă.
Constanţa: Aproape 3.000 cazuri de viroze şi pneumonie înregistrate săptămâna trecută Aproape 3.000 de constănţeni au suferit de viroze şi pneumonie în perioada 13-19 ianuarie, numărul fiind în creştere cu 8% comparativ cu săptămâna anterioară, au informat miercuri reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa.
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.