Cele mai citite
 


Holera se extinde rapid în Haiti, fiind afectate toate departamentele (CDC)
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Holera se extinde rapid în Haiti, unde toate departamentele ţării sunt atinse de epidemie, ceea ce arată necesitatea unor eforturi urgente pentru limitarea propagării maladiei, indică un raport al Centrului de control al maladiilor (CDC), cu sediul în SUA, relatează AFP.
Toate cele zece departamente din Haiti şi capitala Port-au-Prince au anunţat cazuri confirmate de holeră, conform raportului publicat miercuri.

Peste 2.120 de persoane au murit de la izbucnirea epidemiei, la jumătatea lunii octombrie, potrivit ultimelor estimări.

La 3 decembrie, pe insulă erau în evidenţe 91.770 de cazuri de holeră, 43.243 de bolnavi fiind spitalizaţi. Situaţia este cu atât mai gravă, subliniază CDC, cu cât uneori moartea intervine la două ore după contaminare.

Holera este răspândită 'peste tot' în Haiti, a declarat în cadrul unei teleconferinţe Jordan Tappero, director al Oficiului pentru reconstrucţia sistemelor de sănătate din cadrul CDC.

Republica Dominicană vecină a semnalat la rândul ei cazuri de holeră în cele mai mari două oraşe ale sale, dar această ţară este capabilă să controleze situaţia, având un acces mai bun la apă potabilă, a explicat Jordan Tappero.

'Răspândirea şi progresia epidemiei de holeră, combinate cu lipsa de apă potabilă şi de infrastructură sanitară în Haiti, arată că sunt necesare măsuri de urgenţă pentru a limita transmiterea holerei şi mortalitatea', apreciază CDC în raport.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...
Haiti: Apel de urgenţă al ONU pentru constituirea unui fond de aproape 164 de milioane de dolari Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat un apel pentru adunarea de urgenţă a 163,8 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de holeră din Haiti, care s-a soldat până în prezent cu moartea a 724 de persoane, relatează AP.
Epidemie de holeră în Haiti: MFF avertizează asupra 'lentorii îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor' Medici fără frontiere (MFF) a alertat vineri asupra 'lentorii foarte îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor' în Haiti în contextul în care epidemia de holeră a luat amploare, provocând moartea a peste 1.100 de persoane într-o lună, relatează AFP.
Crucea Roşie americană a cheltuit jumătate de miliard de dolari pentru a construi şase locuinţe în Haiti (raport) Crucea Roşie americană a strâns peste jumătate de miliard de dolari pentru a construi locuinţe pentru populaţia sinistrată din Haiti după cutremurul devastator din 2010, dar declaraţiile privind modul de cheltuire a fondurilor respective au fost supraevaluate, relevă un raport comun realizat de ProPublica...
Mulţi bolnavi de holeră din Haiti susţin că au băut apă potabilă Multe dintre persoanele spitalizate în Haiti după ce au fost diagnosticate cu holeră susţin că au băut apă tratată, o informaţie care suscită îngrijorarea autorităţilor ce gestionează maladia care a provocat moartea a 284 de persoane până în prezent, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.