Cele mai citite
 


Tot mai multe femei fumează (studiu)
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu realizat de un institut francez pune în evidenţă gustul tot mai evident al femeilor pentru fumat, în timp ce tot mai puţini bărbaţi fumează. Fără îndoială, impactul asupra sănătăţii nu este de neglijat, arată cotidianul Liberation.
Desfăşurat în Franţa pe 10 000 de persoane, studiul arată creşterea numărului de fumătoare. Numărul bărbaţilor, în schimb, a scăzut cu 40% în perioada 2005-2007 faţă de 1985-1987. În aceeaşi perioadă, numărul femeilor fumătoare a crescut cu până la 20%. În timp proporţia bărbaţilor care n-au fumat niciodată a crescut cu 10%, genul feminin înregistrează procesul invers, cu o cădere semnificativă de 18%. Ca o consecinţă directă a noilor tendinţe, riscul de deces în urma unui atac cardiac este cu 10-15% mai mic în cazul bărbaţilor, dar cu 5% mai mare în cazul femeilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şansele de concepere naturală a unui copil scad cu 10-40% pentru fumătoare (studiu) Şansele de concepere a unui copil scad cu 10-40% pentru femeile care fumează între 5 şi 9 ţigări pe zi, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Naţional pentru Renunţare la Fumat remis joi AGERPRES.
Riscul de boli coronariene este mult mai mare pentru femeile fumătoare decât pentru bărbaţi/studiu/ Femeile care fumează sunt mult mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de inimă decât bărbaţii: riscul de a dezvolta boli coronariene - ucigaşul nr. 1 din Marea Britanie - este cu 25% mai mare pentru fumătoare, deşi acestea fumează de regulă mai puţine ţigări decât bărbaţii, relevă un studiu citat în ediţia...
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile Un bărbat fumează, în medie, cât două femei, conform rezultatelor Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeană. Acelaşi studiu indică faptul că, în România, peste o treime din bărbaţi sunt fumători (37,6%), pe când doar 12,5% dintre femei fumează.
O ţigară fumată de o femeie echivalează cu cinci ţigări fumate de un bărbat Fumul de ţigară 'urăşte' la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultăţii de Farmacologie a Universităţii din...
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.