Cele mai citite
 


Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.
'Ideea şi scopul acestui proiect este acela de a forma la nivel naţional peste 5.000 de voluntari în acordarea corectă a primului ajutor medial, fiecărei filiale revenindu-i aproximativ 100 de voluntari. Acest lucru a presupus din partea fiecărei filiale nominalizarea celor 10 formatori pe care un doctor care a fost deja format în acest sens îi va pregăti de săptămâna viitoare. Fiecare din cei 10 formatori vor pregăti câte 10 voluntari în acordarea corectă a primului ajutor', a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Laura Bungeţeanu, directorul Crucii Roşii Sălaj.
Aceasta a adăugat faptul că deja există doritori pentru cursurile de formare în domeniul acordării primului ajutor, circa 40 de profesori din Zalău şi Şimleu Silvaniei exprimându-şi intenţia în acest sens.
Ca bază materială pentru cursuri, filiala Sălaj a Crucii Roşii a primit manechine moderne, cu senzori care indică în ce măsură au fost manipulate corect, în timpul simulărilor.
Pe de altă parte, Laura Bungeţeanu a subliniat faptul că este foarte important ca primul ajutor să fie acordat corect, pentru a nu crea probleme medicale suplimentare pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Crucea Roşie Română a marcat 135 de ani de la înfiinţare Crucea Roşie Română marchează, vineri, două evenimente importante în activitatea sa - împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare şi finalizarea celui mai amplu proiect derulat de Crucea Roşie la nivel naţional, care priveşte acordarea primului ajutor de bază.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Sălaj: Verificarea gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Sănătăţii Toţi cetăţenii Zalăului interesaţi de problematica diabetului şi-au putut verifica gratuit glicemia şi au primit sfaturi şi consultaţii privind această boală de la medici specialişti, joi, pe platoul din centrul municipiului, în cadrul unei acţiuni organizate de Filiala Sălaj a Crucii Roşii România.
Sălaj: Dezinteres faţă de demonstraţiile Crucii Roşii privind acordarea primului-ajutor Zalău, 11 sep /Agerpres/ - Exerciţiile demonstrative de prim-ajutor realizate sâmbătă, în centrul Zalăului, de voluntarii Crucii Roşii Sălaj nu au stârnit interesul trecătorilor, doar câţiva copii urmărind, din curiozitate, simulările privind acordarea asistenţei medicale în cazul unor fracturi, entorse...
Pregătire în domeniul acordării primului ajutor Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FISCR) a publicat, cu prilejul marcării 'Zilei Internaţionale a Primului Ajutor', raportul intitulat 'Primul ajutor pentru un viitor mai sigur', informează Crucea Roşie din România într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES...