Cele mai citite
 


Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie.
Majoritatea cadrelor medicale şi-au depus dosarele pentru obţinerea certificatului de conformitate încă de la începutul lunii septembrie, dar nici până acum nu au intrat în posesia documentului în baza căruia pot profesa în orice ţară din Uniunea Europeană (UE).

'Noi eliberăm aceste certificate în baza unei aprobări de la Ministerul Sănătăţii. Acolo se întocmesc aceste certificate, mai apoi sunt trimise la noi, iar noi le dăm beneficiarilor. Nu am primit certificatele de la centru şi nu avem cum să le eliberăm', a declarat joi, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul DSP Vaslui.

Potrivit sursei citate, în ultimele două luni de zile doar 4 persoane au primit actul, iar restul au părăsit deja ţara şi aşteaptă un răspuns pentru a putea profesa peste hotare. Din cele 89 de cadre medicale care au optat pentru locuri de muncă în străinătate, 7 sunt medici specialişti, iar restul sunt asistenţi medicali. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.
Medicii si asistenţii medicali, la muncă în străinătate Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Circa 1200 de asistenţi medicali şi 200 de medici au plecat la muncă în străinătate în ultimii doi ani, arată un studiu realizat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Ministerul Sănătăţii.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Vaslui: Angajaţii din spitalele care au fost închise nu au unde să se angajeze Peste 40 de cadre medicale de la Spitalele Negreşti şi Tutova din judeţul Vaslui s-au prezentat marţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în speranţa că vor putea fi angajaţi la o altă unitate sanitară din judeţ.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.