Cele mai citite
 


Hipertensiunea arterială ar putea fi tratată fără pastile
vineri, 10 decembrie 2010   ::   4 Comentarii :: :: Stiri
 
Stimularea rinichilor cu impulsuri electrice ar putea duce la normalizarea tensiunii arteriale, susţin oameni de ştiinţă australieni care au dezvoltat şi testat în practică noua modalitate de combatere a hipertensiunii arteriale, relatează joi portalul theheart.org.
Rinichii au un rol major în reglarea tensiunii arteriale. Pe nervii care duc spre rinichi este trimis un puls de radiaţii electromagnetice, care ar putea ajuta oamenii suferinzi de hipertensiune şi al căror organism nu mai răspunde la medicaţie.

Grupul de experţi australieni care efectuează în prezent teste în acest sens este condus de Murray Esler, de la Institutul de inimă şi diabet din Melbourne.

Cercetătorii australieni au testat respectiva metodă deja pe 100 de pacienţi, de la 24 de centre medicale din diferite ţări. Rezultatele au arătat că această modalitate poate duce la scăderea presiunii cu aproximativ 10 mmHg. O normalizare absolută a presiunii nu se reuşeşte, dar o reducere a factorilor de risc în caz de tensiune mare este posibilă. Nu există contraindicaţii pentru utilizarea acestei metode.

Comentând cu privire la rezultatele studiului, profesorul Jeremy Pearson, de la Fundaţia britanică pentru cercetare a bolilor de inimă, a declarat:'Aceste studii oferă noi modalităţi promiţătoare pentru tratatea hipertensiunii arteriale, care rezistă la practicile medicamentoase'.

Metoda oamenilor de ştiinţă australieni a fost aplicată în cadrul mai multor clinici din Londra, în cazul persoanelor în vârstă care suferă de hipertensiune arterială. Tratamentul a dat rezultate imediate. Un bărbat de 58 de ani, de 20 de ani suferind de hipertensiune, a reuşit să-şi normalizeze tensiunea la 138 pe 90, a doua zi după stimularea rinichilor prin şocuri electrice. Înainte de aceasta, cu toate că lua pastile, el avea o tensiune de 190 pe 110.
Notare
Comentarii
de Elena
Vestea este f. inbucuratoare.,mai ales ca intradevar medicamentele sunt luate inutil cu sume f. mari raportate la pensie si rezultatele intradevar sunt tensiune 180/110 190/110 in fiecare dimineata cu diovan 160 seara complectat cu diltiazem 60 mg. sau 3 ani de tratament cu aprovel 300 mg. si altele in asociere.Bani multi - pentru ca sunt f.scumpe aruncate pe apa sambetei Ajutorul cardiologului inseamna asocierea altori si altori pastile ..tot fara rezultat, doar stari de lesin in timpul orelor 12 - 14 cand tensiunea coboara si pana la 12/8

de Elena
Intrebarea mea este - daca sunteti amabili sa-mi raspundeti unde la ce cabinete si cine executa socuri electrice sau puls de radiatii electromagnetice pe rinichi in incercarea de a rezolva tensiunea arteriala pe care medicamentele nu au efect.Multumesc f. mult pt.raspuns.

de Gabor Iosif
Daca exista Terensif mai mic de 1,5mg sau se poate utiliza jumatate/zi?

de titi
în țară se fac aceste stimulări ale rinichilor pt. combaterea HT.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Eduard Apetrei: Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă Hipertensiunea arterială domină bolile de inimă, fiind o afecţiune răspândită, însă doar aproximativ 30% dintre cei care au această suferinţă ştiu despre ea, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutul de Cardiologie şi Chirurgie Cardio-Vasculară "C.C. Iliescu".
Hipertensiunea Arteriala Hipertensiunea Arteriala (HA) este probabil cea mai frecventa afectiune intilnita intr-un cabinet de medicina interna.
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Sfaturi de la specialiști privind prevenția și diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale Aproximativ 3 din 10 persoane trăiesc cu hipertensiune arterială, ceea ce înseamnă că la nivel mondial există aproape 1,8 miliarde de hipertensivi. Din nefericire, aproape 50% din aceştia nu ştiu că au tensiune arterială crescută, arată statisticile furnizate de World Hypertension League (WHL). Mai...
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Dr. Maria Dorobanţu: 40% dintre români au hipertensiune arterială. Foarte mulţi nu ştiu că au această boală Dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că 40% dintre români suferă de hipertensiune arterială iar cei mai mulţi dintre aceştia nici nu ştiu că au această boală, deci nu se tratează.