Cele mai citite
 


Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Proiectul de act normativ ar putea fi depus la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor în termen de aproximativ două săptămâni.

'Tinerii noştri din TSD s-au gândit că este bine să depună, cât mai urgent posibil, un proiect de lege în Parlament, prin care să se interzică, cu desăvârşire, comercializarea plantelor etnobotanice. Sper ca acest proiect să fie aprobat în Parlamentul României, fiindcă doar prin lege vom putea interzice comercializarea acestor plante care nu fac altceva decât să dăuneze foarte grav sănătăţii tinerilor', a afirmat, într-o conferinţă de presă, deputatul Laurenţiu Nistor.

În opinia sa, folosirea plantelor etnobotanice i-ar putea determina pe tineri ca, în timp, să devină consumatori de droguri mult mai puternice.

Tinerii social-democraţi vor lua parte, vineri, la o acţiune de protest împotriva consumului de plante etnobotanice, manifestarea urmând să se desfăşoare în faţa primăriilor din Deva şi Petroşani, începând cu ora 12,00.

'Vom forma lanţuri umane în faţa primăriilor din Deva şi Petroşani. Tinerii TSD, îmbrăcaţi în roşu, vor protesta împotriva consumului de plante etnobotanice', a spus preşedinta TSD Hunedoara, Natalia Intotero.

Ea a prezentat un studiu efectuat de Centrul Internaţional Antidrog România din care rezultă că 60 la sută dintre tinerii din România au consumat, cel puţin o dată, plante etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei...
Magazinele de etnobotanice, pichetate de membri ai TSD în Vrancea şi Hunedoara Membrii TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focşani.
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
V. Ponta: USL va prezenta mai multe proiecte de lege referitoare la Parlament şi la modul de alegere al parlamentarilor Uniunea Social Liberală va prezenta miercuri un proiect de lege care se referă la modul de alegere al parlamentarilor sau trei proiecte de acte normative distincte care să se refere la Parlament şi la modul de alegere al senatorilor şi deputaţilor, adeclarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional...
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
TSD demarează o campanie împotriva etnobotanicelor Tineretul Social Democrat (TSD) va demara miercuri o campanie împotriva comercializării şi consumului produselor etnobotanice.