Cele mai citite
 


Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Preotul Makkai Peter, unul dintre liderii Fundaţiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că dintre cele şapte persoane care vor fi angajate, şase sunt cu dizabilităţi, mai exact două sunt ţintuite în cărucioare şi vor lucra la casele de marcat, iar celelalte patru, suferinde de sindrom Down şi autism, vor avea misiunea de a aranja produsele pe rafturi.

Potrivit acestuia, mărfurile vor fi donate de firma olandeză Zeeman, care deţine un lanţ de magazine în 'Ţara lalelelor'.

'Este vorba despre mărfuri pentru toată lumea, de la lenjerie de pat, îmbrăcăminte, încălţăminte, până la bijuterii, mărfuri noi, care nu s-au vândut şi le-au rămas pe stoc. Vom primi circa 10 tone anual (...) Va fi prima prăvălie din judeţ unde vor vinde numai persoane cu handicap', a declarat Makkai Peter.

Din banii încasaţi din vânzarea produselor se vor plăti salariile angajaţilor şi cheltuielile de întreţinere a magazinului, iar restul vor fi folosiţi pentru celelalte programe ale Fundaţiei, care administrează o unitate protejată şi un centru de zi pentru 36 de persoane cu handicap fizic şi mental în municipiul Sfântu Gheorghe.

Tot cu sprijinul Fundaţiei Diakonia, alte 10 persoane cu handicap au reuşit până acum să îşi găsească locuri de muncă - patru lucrează la un centru de sortare a hainelor second-hand, alte două la societatea de salubrizare TEGA unde selectează cartoane şi ambalaje din plastic, iar alte două prestează lucrări de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi pentru o firmă privată.

Conducerea Fundaţiei plănuieşte ca anul viitor să deschidă o mică unitate de producţie la Sfântu Gheorghe în cadrul căreia să recicleze şi să refolosească deşeurile textile, mai exact să facă diverse obiecte, cum ar fi covoraşe, pe care să le vândă în beneficiul persoanelor cu handicap. Dacă proiectul, care necesită o investiţie de circa 80.000 de euro, va demara, atunci alte 12 persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna îşi vor găsi locuri de muncă.

'Sunt şi persoane pe care ştim că nu le vom putea integra în muncă, având un handicap mai sever, dar pentru acestea vom continua terapia prin diverse programe ocupaţionale şi creative în centrul nostru de asistenţă', a mai spus Makkai Peter.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Covasna: CJ a alocat 270.000 de lei pentru ONG care derulează programe de asistenţă socială Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a alocat în acest an suma de 270.000 de lei pentru programele de asistenţă socială derulate de organizaţiile nonguvernamentale.