Cele mai citite
 


Cluj: Magazinele de etnobotanice par să nu fie afectate de amenzile primite
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase magazine care comercializau etnobotanice au fost depistate în stare de funcţionare, joi, în ciuda faptului că miercuri acestea au fost amendate, fiecare, cu câte 25.000 de lei şi au primit decizii de suspendare a activităţii din partea poliţiştilor comunitari.
'În urma verificărilor, s-a constatat că agenţii economici continuau comercializarea produselor în ciuda notificării pe care au primit-o de la agenţii comunitari în urma cu 24 de ore, care le aducea la cunoştinţă prevederile HCL 467/2010, care interzice comerţul cu aceste produse la distanţă mai mică de 2.000 de m. de unităţile de educaţie sau lăcaşurile de cult', se spune într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

În cursul zilei de joi, în urma verificărilor, administratorii magazinelor au mai primit încă o amendă de 2.500 de lei, fiecare.

Situaţia a fost comunicată şi instituţiilor abilitate cu controlul unităţilor care comercializează produse în mod ilicit, respectiv Garda Financiară, Poliţia municipiului şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ultimele patru magazine de etnobotanice din Cluj-Napoca, închise Cluj-Napoca, 19 ian /Agerpres/ - Autorităţile clujene au închis în noaptea de marţi spre miercuri patru magazine care comercializau plante etnobotanice, iar pe vânzători i-au dus la poliţie pentru declaraţii.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Cluj: Poliţia Comunitară a închis patru magazine de etnobotanice Patru magazine care vindeau etnobotanice au fost închise, marţi, în urma unui control al Poliţiei Comunitare din Cluj-Napoca, pentru nerespectarea unei hotărâri de Consiliu Local care declară ilegală vânzarea unor astfel de substanţe la o distanţă mai mică de 2 kilometri de şcoli sau biserici.
Bistriţa-Năsăud: Magazin de vise închis de poliţişti Bistriţa, 8 mar /Agerpres/ - Un magazin din Bistriţa în care se comercializau produse etnobotanice a fost închis în urma unui control efectuat de poliţişti în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Instituţia...
Cluj: Consumul de etnobotanice în rândul tinerilor, în atenţia Colegiului Prefectural Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, consideră că este necesară o reacţie concretă din partea societăţii civile la problema consumului de etnobotanice, în condiţiile în care 30 de tineri sunt lunar internaţi în urma intoxicării cu asemenea substanţe. El a atras atenţia că, din informaţiile pe care...