Cele mai citite
 


Cluj: Primarul a anunţat construirea celui mai mare parc foto-voltaic din ţară
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Sorin Apostu a anunţat, joi, construirea celui mai mare parc foto-voltaic din ţară, pe o suprafaţă de peste 180 de hectare. Panourile solare care vor fi instalate aici vor acoperi necesarul de energie electrică al iluminatului stradal, al Primăriei Cluj-Napoca şi al instituţiilor aflate în subordinea acesteia, inclusiv al Spitalului Municipal.
'Este vorba despre instalarea celui mai mare sistem de producere de energie verde prin intermediul panourilor solare din România. (...) Grupul de investitori americani WWS Energy Development LLC va construi un parc fotovoltaic, iar 30 la sută din energia produsă, dar nu mai puţin de 3550 MW pe an, va fi furnizată municipalităţii. Investiţia va fi gata la sfârşitul anului 2011', a spus Apostu.

Acesta a explicat că parcul va fi amenajat pe terenul pe care ar fi trebuit să se construiască aşa-numitul Cartier al Tineretului, de către Polus Real Estate. Înţelegerea pe care firma a făcut-o cu municipalitatea în urmă cu patru ani presupunea construirea a peste cinci mii de apartamente şi vile, din care peste 300 urmau să fie locuinţe sociale, date cu titlu gratuit municipalităţii. Proiectul nu a mai fost realizat, firma acuzând greutăţi financiare produse în urma izbucnirii crizei economice.

În locul cartierului se va face acest parc foto-voltaic, iar municipalitatea va primi, gratis, energie verde, datorită căreia se va putea realiza o economie de două milioane de euro pe an. Contractul prevede furnizarea energiei pe o perioadă de 49 de ani.

'Din această economie vom construi 370 de locuinţe sociale din acest cartier', a mai spus primarul Clujului, precizând că se vor face câte 100 de locuinţe pe an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Demersurile pentru construirea unui crematoriu uman, suspendate de primărie Procedurile de autorizare a unui crematoriu uman, care ar fi urmat să se construiască la Cluj-Napoca, au fost suspendate după ce locuitori ai municipiului, susţinuţi şi de politicieni locali, au protestat împotriva acestui demers.
Cluj: Floreşti, cea mai mare comună din ţară, va avea un punct SMURD propriu Autorităţile primăriei localităţii Floreşti din judeţul Cluj au semnat luni actele privind înfiinţarea în comună a unui punct SMURD.
Cluj: Parteneriat pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Cluj doreşte o asociere cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Primăria Floreşti pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă.
Cluj: A fost lansată o aplicaţie care îi ajută pe pacienţii oncologici să-şi autoevalueze starea psihică O aplicaţie unică în România, care poate fi descărcată gratuit pe un telefon mobil sau tabletă şi care este dedicată sprijinirii pacienţilor oncologici, a fost lansată recent şi prezentată miercuri la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii 'Babeş-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca.
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Cluj: CJ va aloca patru milioane de euro pentru construirea unui spital de copii Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că anul viitor va începe construirea unui spital pentru copii, în valoare de patru milioane de euro, care va fi dotat cu heliport.