Cele mai citite
 


Congresul Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, la a XIV ediţie
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Workshopuri, comunicări ştiinţifice şi prezentări de lucrări sunt câteva dintre activităţile care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile în cadrul celui de-a XIV-lea ediţii a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici.
'Cei care declară că nu ştiu ce se întâmplă cu tineretul îi sfătuiesc să vină la aceste manifestări să vadă competiţia care există. Suntem sfătuiţi să mergem să ne căutăm norocul pe alte meleaguri. Medicina românescă îşi păstrează tradiţia. Există transferul de ştafetă şi niciodată nu vom abdica de la principiile meseriei. Ceea ce faceţi voi este un lucru deosebit.
În această epocă dominată de criză profund morală, dumneavoastră veniţi cu mesajul că împreună trebuie să facem ceva. Implicaţi-vă în societate! Nu lăsaţi să vă dirijeze cineva. Schimbaţi societatea, o asemenea societate nu este pentru voi, dumneavoastră trebuie să o schimbaţi, să reclădiţi speranţa şi încrederea', a declarat joi cu prilejul deschiderii congresului preşedintele Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoaie.
În opinia sa, tinerii medici trebuie să 'renască imnul renaşterii naţionale'.
Pe parcursul desfăşurării Congresului, vor fi organizate sesiuni de comunicări ştiinţifice în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti, în cadrul cărora studenţii şi medicii rezidenţi participanţi vor avea ocazia să-şi prezinte rezultatele studiilor efectuate.
Cei care vor lua parte la acţiunile desfăşurate în timpul Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici pot beneficia de workshop-urile susţinute de cadre didactice specializate cu o deosebită experienţă în domeniul pe care îl reprezintă, printre care profesorii doctori. Streinu Cercel, Ionel Sinescu, A. V. Ciurea, Dan Gheorghe, Gheorghe Burnei, dar şi prezentări susţinute de către Medecins Sans Frontieres şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România.
În cadrul acestui eveniment organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) se va reuni elita învăţământului sanitar românesc pentru a prezenta noutăţile din domeniu şi a fi la curent cu cele mai recente tehnici utilizate în medicina contemporană, potrivit organizatorilor Congresului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Galaţi: Peste 250 de studenţi şi rezidenţi la a V-a ediţie a Congresului Internaţional Galmed 2014 Peste 250 de studenţi şi medici rezidenţi participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul naţional cu participare internaţională Galmed 2014, aflat la a V-a ediţie şi organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG).
Specialişti din opt ţări vor participa în perioada 2-4 iunie la Congresul UMF 'Carol Davila' Peste 4.000 de studenţi, medici rezidenţi, specialişti, cadre universitare din România şi din alte şapte ţări vor participa în perioada 2-4 iunie la Palatul Parlamentului la cea de-a IV-a ediţie a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.
La primul Congres Național de Durere s-au discutat cele mai stringente probleme din studiul și terapia durerii la nivel național Peste 200 de profesioniști din domeniul sănătății au luat parte la Congresul Național de Durere, organizat în premieră de Asociația de Algeziologie din România, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași și compania de comunicare medicală Houston NPA. Manifestarea a avut loc în perioada...
Aproximativ 3.000 de medici şi studenţi vor participa la Congresul UMF "Carol Davila" Aproape 3.000 de medici şi studenţi la medicină şi-au anunţat intenţia de a participa la Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din România, ce se va desfăşura în perioada 29-31 mai, la Palatul Parlamentului, informează...
Comunicat de presă - Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la Medicină şi Practică în Chirurgie Peste 300 de elevi şi studenţi medicinişti au învăţat de la cei mai buni specialişti de ce merită să fii medic chirurg în România.