Cele mai citite
 


Acţiuni de sensibilizare privind efectele nocive ale fumatului
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 04 iunie /Agerpres/ - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Sălaj şi Crucea Roşie - filiala Sălaj organizează, în perioada 26 - 31 mai, o serie de activităţi pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, care are loc anual în ultima zi a lunii mai.

Conform biroului de comunicare al CPECA Sălaj, vor avea loc întâlniri cu elevii de gimnaziu şi liceu, concursuri cu tematică specifică, precum şi acţiuni stradale de distribuire de materiale informative, realizate cu ajutorul voluntarilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi propune să crească nivelul de conştientizare a populaţiei asupra puterii distructive a tutunului.

Sloganul ales pentru campania din 2009 este "Arată adevărul! Imaginile de avertizare salvează vieţi!". AGERPRES/(Sebastian Olaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Proiect de prevenire a fumatului în rândul liceenilor din Zalău Un proiect ce are ca principal obiectiv prevenirea fumatului în rândul elevilor de liceu este implementat în trei unităţi şcolare din Zalău, perioada octombrie - 21 noiembrie.
Sălaj: Jumătate din adolescenţi din judeţ au fumat cel puţin o dată Circa jumătate din adolescenţii sălăjeni au fumat cel puţin odată, se arată într-un studiu recent, realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj, în rândul a 400 de elevi cu vârste de 15 şi 16 ani.
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor Un proiect ce are ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din Sălaj va fi implementat în mai multe unităţi şcolare din judeţ. Proiectul a pornit de la un studiu realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) potrivit căruia jumătate dintre tinerii i...
Braşov: Activităţi organizate de Ziua Mondială fără tutun Instituţia Prefectului Braşov, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Crucea Roşie, desfăşoară în perioada 25-31 mai campania "Braşovul alege viaţa", pentru a marca Ziua Mondială fără tutun din 31 mai.
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de etnobotanice în rândul liceenilor din Zalău Un număr de 450 de liceeni din 15 unităţi de învăţământ din Zalău vor fi antrenaţi în proiectul "High - Informează-te!", în cadrul mai multor activităţi privind riscurile şi consecinţele consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive numite generic "etnobotanice".