Cele mai citite
 


Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
'Nu l-am văzut fumând şi nu există dovezi că a fumat în ultimele nouă luni', a declarat Robert Gibbs, răspunzând unei întrebări în cadrul briefing-ului de presă cotidian. Întrebat dacă Obama s-a lăsat cu adevărat de fumat, Gibbs a precizat: 'în ultimele nouă luni, da.'

Practic, se pare că Barack Obama nu a mai fumat după publicarea ultimului său buletin de sănătate oficial, la 28 februarie, în care medicul său a precizat că preşedintele ar trebui 'să-şi continue eforturile pentru a se lăsa de fumat'.

'Nu este ceva de care este mândru. Ştie că nu este bine pentru el. Nu-i place ca tinerii şi copiii, inclusiv ai lui, să ştie că fumează', a precizat Gibbs.

Purtătorul de cuvânt a invocat stresul la care a fost supus liderul american, în special în timpul negocierii Tratatului de dezarmare nucleară START cu Rusia sau a recentului compromis fiscal cu republicanii. 'Chiar dacă ar fi putut să-şi ofere o ţigară pentru a se relaxa, a reuşit să reziste tentaţiei de a fuma', a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

'Înţelege pericolul reprezentat de fumat şi a luptat împotriva acestui obicei, ca milioane de americani. Preşedintele ar fi primul care să vă spună că este o luptă constantă', a adăugat Gibbs. Întrebat cum a reuşit Obama 'să nu cadă în ispită', Robert Gibbs a răspuns: 'Este încăpăţânat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Preşedintele anunţă concesii în privinţa controversatului sistem de asigurări medicale 'Obamacare' Preşedintele SUA Barack Obama le-a dat asigurări joi americanilor în pericol să rămână fără asigurări medicale că i-a 'auzit clar' şi a anunţat lansarea unei soluţii administrative care îi va ajuta să-şi păstreze poliţele, informează AFP, Reuters şi AP.
Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA/reforma sănătăţii: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.