Cele mai citite
 


Speranţa de viaţa a americanilor a scăzut cu o lună, prima dată după câteva decenii
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru prima oară după câteva decenii, speranţa de viaţă a americanilor este în scădere, cei născuţi în 2008 sperând să trăiască în medie 77,8 ani, mai puţin decât cei care au venit pe lume în 2007, arată un studiu apărut joi şi menţionat de AFP.
'Speranţa de viaţă, atât la bărbaţi, cât şi la femei, a scăzut cu o zecime de an', adică cu 36,5 zile, se spune în studiul publicat de National Vital Statistics Reports.

Din 1976 până în 2008, speranţa de viaţă a americanilor a fost în general în creştere', scrie raportul. În 2008, speranţa de viaţă medie pentru un bărbat american a scăzut de la 75,4 ani la 75,3 ani şi de la 80,4 ani la 80,3 ani la femei. Bărbaţii de culoare, care trăiesc în general mai puţin cu cinci ani decât albii, au atins un record în 2008, îmbunătăţindu-şi durata vieţii cu două luni, de la 70 la 70,2 ani.

Printre primele 15 cauze ale mortalităţii se numără boli ale inimii, tumori canceroase, boli respiratorii şi accidente cardiovasculare. Boala Alzheimer este a şasea cauză, urmată de diabet (locul al şaptelea) şi sinucideri (poziţia a 11-a).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
Zahărul în lupta împotriva neuro-degenerescenţei (studiu) Un recent studiu arată efectul benefic al zahărului asupra creierului: el ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescenţă, printre care boala Alzheimer. Studiul, realizat de Alex Parker şi apărut în revista americană 'Aging Cell', prezintă un rezultat uimitor: zahărul ar fi bun pentru stimularea...
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.