Cele mai citite
 


Cine vrea să slăbească trebuie să-şi imagineze doar că mănâncă
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cine vrea să slăbească trebuie doar să-şi imagineze că mănâncă, spun oamenii de ştiinţă. Pofta de mâncare scade dacă omul îşi poate închipui alimente cu multe calorii, cum ar fi ciocolata, şi atunci greutatea corporală scade, sunt de părere psihologii, citaţi de Guardian.
Cine doreşte să slăbească n-ar mai trebui să ţină regim, să mănânce mai puţin, ci doar să aibă imaginaţie. Un studiu desfăşurat pe 300 de voluntari a arătat că poţi saliva de plăcere chiar mai mult imaginându-ţi că mănânci o tabletă de ciocolată decât dacă o consumi în realitate.

Carey Morewedge, profesor la Carnegie Mellon University din Pennsylvania, principalul autor al studiului apărut in revista Science, spune: 'Credem că rezultatele studiului nostru pot fi folosite pentru a sprijini intervenţiile asupra comportamentului care vizează să-i facă pe oameni să mânănce mai puţină mâncare nesănătoasă şi să aleagă feluri mai sănătoase.' 'Sperăm ca ele să fie utilizate şi pentru scăderea apetitului pentru alte lucruri, cum ar fi ţigările şi alcoolul', adaugă el.

'Cercetările noastre au arătat că cine-şi închipuie în mod repetat că mănâncă un fel preferat - M&M sau brânză - chiar consumă mai puţin din acel fel decât cei care o fac mai rar', spune Morewedge. Primii au consumat cu 50% mai puţine bomboane M&M decât cei din categoria a doua. 'Nu sunt mari diferenţe între cantităţile absolute - au mâncat 2 g în loc de 4 g de M&M sau 6 g de brânză în loc de 11 g', dar totuşi contează, adaugă el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu) Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Ciocolata neagră combate tusea mai eficient decât codeina Ciocolata neagră combate eficient tusea obişnuită, susţine o echipă de experţi britanici, potrivit cărora compuşii din cacao diminuează simptomele tusei acute sau cronice, în urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relatează The Daily Mail.
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...