Cele mai citite
 


Sălaj: Şeful Serviciului de Ambulanţă, destituit din funcţie
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, Ioan Cordea, a fost destituit din funcţie de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, după ce rezultatele unui control efectuat de specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) la Staţia de Ambulanţă Sălaj au scos la iveală mai multe nereguli privind numărul real de solicitări (apeluri), numărul de kilometri raportaţi sau faptul că o mare parte dintre ambulanţe avea kilometrajul defect.
'Urmare a încălcării unor prevederi legale, privind activitatea desfăşurată de managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi a deficienţelor constatate de Comisia de control a Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, începând cu data de 10 decembrie 2010, DSP Sălaj a hotărât încetarea contractului de management încheiat cu doctorul Ioan Cordea', precizează purtătorul de cuvânt al DSP Sălaj, Mihai Cheşeli, în cadrul unui comunicat de presă.
Conform sursei citate, cu aceeaşi dată, doctorul Ioana Tămaş a preluat interimatul funcţiei de manager general, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.
Aşa cum preciza prefectul Vegh Alexandru în luna noiembrie, din raportul amintit reiese că nu toate solicitările înregistrate la Ambulanţă au fost reale, existând suspiciuni şi privind numărul de kilometri înregistraţi, atâta vreme cât majoritatea ambulanţelor au kilometrajul defect.
Au fost semnalate nereguli şi în înregistrările contabile, inclusiv în ceea ce priveşte sumele achitate pentru efectuarea de gărzi de către conducătorul instituţiei amintite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Prefectul cere şefului de la Ambulanţă să-şi dea demisia Zalău, 4 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, îi cere demisia managerului Serviciului judeţean de ambulanţă, Ioan Cordea, după ce rezultatele unui control efectuat de specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) la Staţia...
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...
Sălaj: Dezbateri privind proiectul legii sănătăţii, iniţiate de Direcţia de Sănătate Publică Proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi dezbătut în perioda imediat următoare în cadrul mai multor întâlniri pe care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj le va organiza cu specialişti din sistemul sanitar din judeţ.
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă Judeţean achiziţionează un incubator de transport pentru nou-născuţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj a demarat procedurile de achiziţie a unui incubator de transport pentru nou-născuţi, în valoare de aproximativ 40 000 de lei, fondurile fiind alocate de Ministerul Sănătăţii.
Comisiile de buget-finanţe: Bugetele MS şi CNAS pe 2016, adoptate Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat duminică, fără amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
UPDATE Comisiile reunite de sănătate: Bugetele MS şi CNAS pentru 2016, avizate favorabil Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil vineri bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.