Cele mai citite
 


Activitatea fizică este cel mai bun remediu împotriva depresiei şi anxietăţii
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Un studiu realizat de medicii norvegieni şi preluat vineri de cotidianul Corriere della Sera din British Journal of Psychiatry arată că sedentarii au şanse duble să cadă în depresie decât cei care practică un sport simplu, cum ar fi alergarea.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane care au răspuns la un chestionar cu privire la activităţile fizice practicate în timpul liber sau în cadrul programului de lucru. Concluziile la care au ajuns medicii norvegieni au fost că o persoană sedentară are şanse duble de a fi afectată de depresie. Un aspect interesant este acela că nu intensitatea sau complexitatea exerciţiului fizic influenţează starea de spirit a persoanei, ci mediul înconjurător. Dacă sportul este practicat în grup, persoanelor li se creează o bună dispoziţie datorită efectelor pozitive ale socializării.
'Efectele benefice ale activităţii fizice în combaterea depresiei şi anxietăţii sunt legate de două mecanisme. În primul rând, exerciţiul fizic descarcă tensiunea musculară care, în mod normal, creează persoanelor o stare de insatisfacţie. Aici este bine să se practice yoga sau înotul. Pe de altă parte, prin activitatea fizică se produc endrofinele, substanţe care dau o senzaţie 'de bine' şi care reduc stresul', a explicat Carlo Altamura, profesor de psihiatrie la Universitatea din Milano.
Mai mult, exerciţiile fizice practicate în timpul liber sunt mai eficiente decât cele din timpul programului de lucru pentru că relaxarea totală, fără grija întoarcerii la serviciu la terminarea activităţii fizice, are efecte optime, a conchis profesorul Altamura.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenţei (studiu) Până în 2050, numărul persoanelor care vor avea o formă de demenţă ar urma să se tripleze - este concluzia unui nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Cardiff (Ţara Galilor) şi ale cărui rezultate au apărut în PLoS. Miercuri urmează să aibă loc la Londra un summit al G8 consacrat...
Activităţile fizice de trei ori pe săptămână reduc semnificativ riscul de depresie Activitatea fizică efectuată de trei ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta depresie, cu circa 16 la suta, susţin miercuri cercetătorii de la University College din Londra pe baza unui studiu din care reiese şi că fiecare săptămână în plus de activitate fizică reduce acest risc, notează Reuters...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Pentru a îmbătrâni frumos, nu este niciodată prea târziu să faci mişcare (studiu) Activitatea fizică regulată, chiar dacă este începută târziu de cei vârstnici, le-ar înmulţi cu trei şansele acestora de a 'îmbătrâni sănătos', potrivit unui studiu publicat marţi, relatează AFP.
Românii fac mai puţin sport, dar suferă mai puţin de obezitate decât ungurii Românii fac mult mai puţin sport decât ungurii, şi totuşi incidenţa obezităţii este mai mare în Ungaria decât în România, şi aceasta în condiţiile în care o proporţie mai mare dintre români decât dintre unguri au o 'dietă nesănătoasă', relevă un studiu publicat vineri de portalul de informaţie medicală...
Cum să combaţi astenia de primăvară Experţii definesc astenia de primăvară drept o formă specială de depresie care îi afectează pe oameni odată cu sosirea timpului frumos, după lungile luni de frig şi întuneric.