Cele mai citite
 


Braşov: Preşedinţii consiliilor judeţene, reuniţi la Braşov
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte dintre preşedinţii consiliilor judeţene din România s-au întâlnit, vineri, la Braşov, pentru a participa la Adunarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).
Potrivit preşedintelui UNCJR, Liviu Dragnea, din cauza vremii nefavorabile, preşedinţii de consilii judeţene din nordul ţării nu au mai putut ajunge la întâlnire, deşi iniţial confirmaseră participarea.
Printre problemele aflate în discuţie se numără cele legate de administraţia locală, proiectul legii bugetului de stat, proiectul legii insolvenţei, problemele cu care se confruntă sănătatea.
Liviu Dragnea a declarat pentru AGERPRES că punctul cel mai important al discuţiei este proiectul bugetului de stat.
'Din ceea ce am primit noi, se pare că, în anul 2011, actuala putere doreşte să stranguleze orice şansă de funcţionare a administraţiei publice locale, iar acest lucru va avea efecte directe asupra tuturor cetăţenilor care trebuie să primească servicii publice de la autorităţile locale. Vom lua în discuţie, de asemenea, programul, după părerea noastră, ilegal şi abuziv, pe care îl gestionează doamna Udrea, de reabilitare a infrastructurii locale, dorind să realizeze dumneaei singură licitaţiile în toate satele, comunele şi judeţele din această ţară în mod abuziv, în condiţiile în care toate obiectivele publice respective sunt în proprietatea autorităţilor locale', a spus Dragnea.
Preşedintele UNCJR a adăugat că preşedinţii de consilii judeţene vor discuta şi despre abuzurile prefecţilor din teritoriu care sunt din ce în ce mai numeroase.
'Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene va solicita Comisiei de Buget Finanţe şi Parlamentului în ansamblu să respingă proiectul legii insolvenţei pentru că practic, prin acest proiect de lege, actuala putere pe de o parte nu alocă bani pentru autorităţile locale, pe de altă parte vrea să instituie nişte puteri discreţionare prefecţilor şi să introducă în insolvenţă primăriile pentru a prelua controlul nu democratic, prin votul dat de cetăţeni, ci în mod abuziv', a mai spus Liviu Dragnea.
Problemele cu care se confruntă sănătatea vor fi de asemenea discutate pentru că, susţine Dragnea, preşedinţii consiliilor judeţene au constatat cu stupoare că banii alocaţi pentru cele mai importante capitole din sănătate pentru anul viitor sunt mai puţini decât în 2010.
'Avem câteva propuneri pe care le vom adopta într-o notă comună pe care o vom trimite instituţiilor statului, Parlamentului, Guvernului şi sperăm ca cineva ne va auzi în ceasul al XII-lea. De asemenea, trebuie să vă spun că nici nu avem prea multe speranţe de la actuala putere pentru că, din punctul nostru de vedere, este clar că nu vor să descentralizeze, ci, dimpotrivă, cu fiecare act normativ pe care îl adoptă, recentralizează administraţia publică din România', a explicat Liviu Dragnea.
Concluziile întâlnirii de la Braşov vor fi prezentate într-o conferinţă de presă anunţată pentru ora 13.00, de preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Construcţia aeroportului şi cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanţă pentru autorităţile locale Prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, primarul George Scripcaru şi deputatul PNL de Braşov, Gabriel Andronache, au făcut apel miercuri, într-o conferinţă de presă comună, la toţi parlamentarii de Braşov să susţină adoptarea legii de clarificare...
Braşov: Preşedintele CJ Braşov va sesiza Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va adresa personal Curţii Constituţionale şi Avocatului Poporului din cauza sumelor foarte mici alocate prin bugetul de stat sănătăţii în judeţul Braşov.
Neculoiu (PNL Braşov): Dacă vrem ca sănătatea să se schimbe în România, trebuie construite spitale noi Senatorul liberal Marius Neculoiu susţine că, "dacă vrem ca sănătatea să se schimbe în România, trebuie construite spitale noi", un astfel de proiect fiind absolut necesar la Braşov.
Braşov: CJ va investi cinci milioane de euro în continuarea lucrărilor de reabilitare la SJU Consiliul Judeţean Braşov va investi în următorii trei ani cinci milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...