Cele mai citite
 


Prahova: Proiect de hotărâre privind combaterea flagelului provocat de consumul de etnobotanice, la Ploieşti
vineri, 10 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 10 dec /Agerpres/ - Primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici, şi cei 27 de consilieri locali au iniţiat un proiect de hotărâre care vizează combaterea prin toate mijloacele a flagelului provocat de consumul plantelor etnobotanice pe raza oraşului.
În proiectul de hotărâre care va fi supus spre dezbatere şi aprobare în cadrul proximei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, se prevede interzicerea în municipiul reşedinţă de judeţ a depozitării, fabricării, distribuţiei, deţinerii, oferirii, transmiterii, achiziţionării, intermedierii şi utilizării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, indiferent de regimul juridic reglementat de legislaţia în vigoare.
Potrivit unui comunicat de presă al administraţiei locale, nerespectarea acestor prevederi se va sancţiona cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 5.000 lei, cu excepţia faptelor care întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, situaţie în care vor fi sesizate organele de urmărire penală.
De asemenea, agentul constatator va putea dispune, după caz, confiscarea şi ridicarea produselor care fac obiectul contravenţiei, în scopul distrugerii lor, precum şi confiscarea veniturilor realizate din comercializarea ilicită a acestora.
Membrii TSD Ploieşti vor mobiliza, vineri, peste o sută de tineri din municipiu şi din Prahova în scopul organizării în centrul oraşului a unui lanţ uman ca semn de protest faţă de comercializarea şi consumul de substanţe etnobotanice.
Potrivit şefului Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Constantin Furtună, la nivelul judeţului mai există trei astfel de magazine de vise, toate localizate pe raza Ploieştiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Percheziţii într-un dosar de trafic de stupefiante, 17 persoane fiind aduse la audieri Ploieşti, 3 apr /Agerpres/- Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii într-un dosar privind traficul de stupefiante, 17 persoane, între care trei suspecţi de trafic de substanţe etnobotanice, fiind conduse la audieri.
Prahova: Comisie de anchetă pentru verificarea cheltuirii de către SJU Ploieşti a fondurilor de la CJ O comisie de anchetă a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a fost desemnată pentru a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile pe care CJ le-a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, decizia fiind luată în contextul evenimentelor care s-au derulat în ultimele săptămâni la cea mai...
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării etnobotanicelor în Târgu-Jiu Consilierii locali au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre care prevede interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Târgu-Jiu.
Prahova: Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiţiei, suspectat că a luat mită 239.000 de euro Ploieşti, 23 iun /Agerpres/- Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiţiei, este urmărit penal pentru luare de mită, el fiind suspectat că a primit suma de 239.000 de euro de la reprezentanţii unei firme de software.
Prahova: Bani de la bugetul local al Ploieştiului pentru evaluarea stării de sănătate dentară a elevilor Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, un proiect care prevede alocarea sumei de 200.000 de lei de la bugetul local pentru evaluarea stării de sănătate dentară a preşcolarilor/elevilor din municipiu înscrişi în sistemul de învăţământ preuniversitar de stat.
Prahova: Descentralizarea sanitară a judeţului s-a încheiat Ploieşti, 1 iul /Agerpres/ - Descentralizarea în domeniul sanitar s-a încheiat, joi, în judeţul Prahova, în urma semnării protocoalelor de predare-primire a ultimelor cinci unităţi spitaliceşti, din cele 19 vizate de aceste proceduri.