Cele mai citite
 


Magazinele de etnobotanice, pichetate de membri ai TSD în Vrancea şi Hunedoara
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focşani.
Tinerii au format lanţuri vii în faţa magazinelor pentru a trage un semnal de alarmă autorităţilor din România pentru a scoate în afara legii acest tip de comerţ, care afectează mii de tineri.
'Consilierii PSD au depus pe site-ul primăriei Focşani o iniţiativă legislativă referitoare la aceste magazine. În prima şedinţă din luna ianuarie probabil va fi adoptată această decizie de interzicere a comercializării etnobotanicelor', a declarat preşedintele TSD, Bogdan Matişan. De asemenea, Dragoş Bîrlădeanu a arătat că acţiunea va continua la nivel central şi cu o propunere legislativă la Parlament.
'Probabil că interesul PDL este prea mare pentru a interzice aceste substanţe. Băiatul doamnei Plăcintă ar rămâne fără obiectul muncii', a declarat Dragoş Bîrlădeanu.

Şi la Deva, un grup de tineri sociali democraţi din judeţul Hunedoara a format, vineri, un lanţ uman în faţa Primăriei din oraş, în cadrul unei acţiuni menite să atragă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de plante etnobotanice. Tinerii purtau pe haine afişe cu mesajul 'Spune nu, etnobotanicelor!'.

'Dorim să fie interzisă comercializarea plantelor etnobotanice. În acest sens, pe 15 decembrie, tinerii deputaţi PSD vor depune un proiect legislativ privind interzicerea comercializării acestui tip de plante', a declarat preşedinta TSD Hunedoara, Natalia Intotero.
Acţiunea tinerilor social-democraţi a continuat în municipiul Deva, aceştia deplasându-se pe principalele artere de circulaţie din oraş.

În judeţul Hunedoara, tinerii social-democraţi care au fost aleşi consilieri locali au iniţiat două proiecte de hotărâri la Hunedoara şi Petrila prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă pe rază de doi kilometri în zonele şcolilor, spitalelor şi staţiilor de transport în comun.
În prezent, în judeţ funcţionează şase magazine care comercializează produse etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Vrancea: La spital, după ce a fumat o ţigară din plante etnobotanice O tânără de 20 de ani din Focşani a ajuns, duminică dimineaţă, la secţia de primiri urgenţe din cadrul Spitalului 'Sf. Pantelimon' din municipiu fiind diagnosticată cu inhalaţie voluntară cu substanţe halucinogene.
Vrancea: Restricţii pentru magazinele de etnobotanice din Focşani Membrii Consiliului Local al municipiului Focşani au aprobat, marţi, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind reautorizarea magazinelor de etnobotanice, după ce acesta fusese în dezbatere publică timp de 30 de zile.
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
TSD demarează o campanie împotriva etnobotanicelor Tineretul Social Democrat (TSD) va demara miercuri o campanie împotriva comercializării şi consumului produselor etnobotanice.
Puterea şi opoziţia depun proiecte privind interzicerea etnobotanicelor Bucureşti, 15 feb /Agerpres/ - Un număr de 67 de deputaţi PDL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară au depus o iniţiativă legislativă privind interzicerea utilizării plantelor etnobotanice în scopuri care nu îşi dovedesc utilitatea practică, a precizat democrat-liberalul Cezar...