Cele mai citite
 


Iaşi: A crescut numărul vaccinărilor pentru HPV
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul femeilor care se vaccinează împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) a crescut în ultimul timp, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a declarat, vineri, presei, că a crescut în ultima lună numărul femeilor care se vaccinează împotriva cancerului de col uterin.
Astfel, dacă în luna octombrie s-au administrat 463 de vaccinuri, în noiembrie numărul acestora a crescut la 472. Dintre acestea, 163 s-au imunizat cu prima doză din vaccinul HPV, 251 cu cea de-a doua şi 58 cu a treia doză.

De asemenea, conform ultimelor date centralizate de DSP Iaşi, de la sfârşitul lunii noiembrie 2009 şi până în prezent s-au vaccinat 6.427 de persoane, dintre care 2.450 cu prima doză, 2.277 cu cea de-a doua şi doar 1.700 cu a treia doză de vaccin.
'Comparativ cu alte judeţe din ţară, la nivelul Iaşiului această campanie a avut rezultate bune, ceea ce înseamnă că în urma popularizării intense s-a înţeles necesitatea acestei prevenţii', a declarat Marius Voicescu.

Reamintim că la debutul campaniei de vaccinare împotriva cancerului de col uterin erau imunizate doar elevele claselor a VI-a şi a VII-a, pentru ca din primăvara acestui an această vaccinare să fie extinsă şi la femeile de peste 24 de ani.
Acestea se pot vaccina gratuit, la cabinetele medicale preuniversitare şi universitare, la cabinetele medicilor de familie, la cele de ginecologie sau de planificare familială.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Gorj: Peste 400 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Aproximativ 450 de femei şi fetiţe au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare HPV care a început la sfârşitul lunii noiembrie 2009, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Iaşi: A început vaccinarea anti HPV Autorităţile sanitare ieşene au început campania de imunizare a elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.
Bulgaria a demarat, în luna octombrie, campania națională de vaccinare împotriva HPV Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că România a rămas printre ultimele țări din Uniunea Europeană în care nu s-a implementat, încă, un program național de vaccinare împotriva HPV.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...