Cele mai citite
 


MB: Riscurile de deces în spital cresc cu până la 41% de sărbătorile legale
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Internarea într-un spital din Marea Britanie în timpul unei sărbători legale poate avea ca rezultat creşterea riscului de deces pentru anumiţi pacienţi cu până la 41%, conform unui material publicat vineri de cotidianul britanic Daily Mail.
Personalul medical insuficient şi accesul îngreunat la analize şi alte examene medicale corespund unei creşteri a riscului de mortalitate cu 41% pentru bolnavii internaţi într-o zi de sărbătoare legală cu hermoragie internă, spre deosebire de cei internaţi într-o zi obişnuită de lucru.

Internarea vinerea, sâmbătă sau duminică presupune de asemenea o creştere cu până la 13% a riscului de mortalitate.

Acest studiu realizat la University of Swansea s-a concentrat asupra pacienţilor internaţi cu hemoragii gastrointestinale, stare ce poate fi declanşată de mai multe afecţiuni, printre care ulcerele şi gastritele acute.

Studiul, publicat în ultimul număr al revistei Journal of Alimentary Pharmacology And Therapeutics, analizează situaţia a peste 24.000 de pacienţi internaţi cu hemoragii gastrointestinale în perioada 1999 - 2007 în mai multe spitale din Ţara Galilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rata de mortalitate a gripei A în Marea Britanie, mult mai scăzută decât se estima iniţial (studiu) Rata mortalităţii gripei A în Marea Britanie a fost, până la data de 8 noiembrie, de 26 la 100.000 de cazuri (0,026%), 'considerabil mai puţin' decât se temeau la început autorităţile medicale, conform unei anchete publicate joi în British medical journal.
Consumul de cereale integrale poate reduce riscul de mortalitate (studiu) Consumul de alimente bogate în cereale integrale contribuie la reducerea riscului de mortalitate legat de bolile cardiovasculare sau de cancer, potrivit unei analize a mai multor studii, publicate luni, informează AFP.
Marea Britanie: Jumătate dintre medicii străini sunt sub standardele britanice (studiu) Jumătate dintre medicii străini din Marea Britanie nu au competenţele necesare pentru a activa în această ţară, însă îşi pot practica meseria deoarece examenul de verificare a competenţelor este prea uşor, avertizează un studiu preluat de The Daily Telegraph.
O treime dintre britanicii născuţi în 2015 vor dezvolta demenţă (studiu) Unul din trei oameni născuţi în Marea Britanie în 2015 va dezvolta demenţă la senectute, potrivit unei analize comandate de grupul campaniei de caritate 'Alzheimer's Research' din Marea Britanie, informează agenţia Reuters.
Marea Britanie: Mii de pacienţi sunt 'trambalaţi' în toiul nopţii de la un spital la altul (anchetă The Times) Mii de pacienţi sunt transferaţi - adesea în toiul nopţii - de la un spital la altul, relevă o anchetă desfăşurată de cotidianul britanic The Times la 58 de unităţi spitaliceşti din Marea Britanie, informează Courrier International.
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...