Cele mai citite
 


Braşov: Casele Judeţene de Sănătate ar trebui să devină autonome
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate ar trebui să devină autonome, au propus participanţii la Adunarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România care s-a desfăşurat vineri la Braşov.
'Sumele care se colectează la această oră în România pentru sănătate, se duc la Ministerul de Finanţe şi de acolo li se pierde urma. Nimeni nu ştie câţi bani revin din taxele de sănătate pentru acest domeniu. Şi atunci propunem ca aceste Case Judeţene de Asigurări de Sănătate să fie autonome. Banii care se colectează la nivelul fiecărui judeţ ar trebui să rămână în proporţie de 75% la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar 25% să meargă la nivel naţional, pentru echilibrarea judeţelor care nu strâng suficiente fonduri pentru finanţarea programelor naţionale, în completarea sumelor prevăzute în bugetul Ministerului Sănătăţii, şi în completarea sumelor de la bugetele locale', a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea.

El a adăugat că ministrul Sănătăţii cunoaşte aceste solicitări care i-au fost transmise în urmă cu câteva luni la Sovata, când a participat la adunarea generală a preşedinţilor Consiliilor Judeţene.
Şeful Consiliului Judeţean Teleorman îi solicită ministrului sănătăţii ca Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică să treacă în subordinea autorităţilor locale, pentru că 'este firesc ca aceste instituţii să urmeze calea pe care au urmat-o spitalele'.
'Este anormal ce se întâmplă acum în sănătate. Spitalele sunt manageriate de autorităţile locale, iar DSP-urile sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii. Dacă s-a descentralizat sănătatea, ea trebuie să treacă şi cu instituţiile aferente în subordinea autorităţilor locale', a mai spus Dragnea.
De la Adunarea UNCJR au lipsit preşedinţii Consiliilor Judeţene aparţinând PDL.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...
Braşov: Facturi de milioane de lei neachitate de CJAS spitalelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are de achitat spitalelor de stat şi private din Braşov facturi ce însumau la sfârşitul lunii octombrie 9.449.000 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de contractări al CJAS, dr. Luminiţa Niţu.
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...