Cele mai citite
 


În Bucureşti a avut loc cel mai mare exerciţiu tactic în caz de cutremur din acest an
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Bucureşti a avut loc vineri cel mai mare exerciţiu tactic în caz de cutremur din acest an.
Situaţia, creată într-o fostă fabrică de textile din zona Bucureştii Noi, a prevăzut intervenţia forţelor CMBSU în cazul producerii unui cutremur de mare intensitate în Municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Capitalei.
Exerciţiul a fost coordonat de prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

'Exerciţiul de astăzi a urmărit testarea şi coordonarea în teren a forţelor de intervenţie, precum şi managementul comunicaţiilor între conducătorii operaţiunilor. Grija şi preocuparea pentru viaţa fiecărui bucureştean a stat la baza organizării aplicaţiei, aceasta nefiind deloc legată de vreun posibil seism în perioada imediat următoare. (...) Doresc ca cetăţenii să înţeleagă faptul că ne preocupă siguranţa lor şi, de asemenea, vreau să mă asigur că, în cazul unei catastrofe în Capitală, autorităţile sunt pregătite, astfel încât numărul victimelor să fie cât mai mic', a spus prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.
Potrivit scenariului exerciţiului, vineri ora 10:01 s-a produs în zona Vrancea un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 120 km, urmat de trei replici cu o intensitate de 3,8 - 5,1 grade pe scara Richter, într-o perioadă de 30 minute.

În urma seismului, luat în calcul în scenariul general al exerciţiului, pe întreg teritoriul administrativ al municipiului Bucureşti, s-au produs următoarele tipuri de situaţii de urgenţă: prăbuşirea unor clădiri verificate şi clasificate cu bulină roşie de către Inspectoratul de Stat în Construcţii Bucureşti - Ilfov; accidente rutiere şi vehicule prinse sub dărâmături; accident la reţeaua de transport subteran; incendii; persoane surprinse sub dărâmături.
Potrivit scenariului, au fost afectate o serie de obiective: clădiri ale administraţiei publice centrale; sedii ale societăţilor comerciale; complexe comerciale; spitale; unităţi de învăţământ; reţele de transport; clădiri de locuit.

În urma acestor situaţii de urgenţă s-au înregistrat 11 de decese, 63 răniţi, 139 încarceraţi şi 91 persoane fără adăpost.
Obiectivele generale ale exerciţiului au fost: concepţia de acţiune; viabilitatea sistemului informaţional-decizional; modul de răspuns; modul de aplicare a procedurilor de intervenţie; testarea Planului Roşu de Intervenţie la nivelul Municipiului Bucureşti; pregătirea psihologică; modul de intervenţie în condiţii meteo dificile.

La exerciţiu au participat mai multe forţe şi mijloace de intervenţie: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucureşti cu 24 autospeciale de intervenţie şi 445 militari; Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu 2 echipaje de poliţie rutieră şi 2 echipaje de ordine publică; Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti cu 3 echipaje de jandarmi; Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov cu 4 ambulanţe tip c; Comandamentul Garnizoanei Bucureşti cu 2 autocamioane şi 16 militari; S.C. 'Apa Nova' S.A. cu 3 echipaje de intervenţie; GDF Suez Energy România cu 2 echipe de intervenţie; S.C. Enel S.A. cu 2 echipe de intervenţie; Radet cu 2 echipe de intervenţie; Poliţia Comunitară Sector 1 cu 2 echipaje de intervenţie cu câini şi 1 echipaj de ord ine publică; RATB cu 2 autobuze pentru transport persoane; Crucea Roşie Sector 1- 1 cort pentru punct de triere răniţi si 15 voluntari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
ISUMB: Pompierii bucureşteni sunt pregătiţi să intervină în cazul unui cutremur Pompierii bucureşteni afirmă că sunt pregătiţi să intervină în cazul unui cutremur asemănător celui din 1977, cu atât mai mult cu cât angajaţii de acum sunt profesionişti, nu mai sunt stagiari, ca pe vremuri. În fiecare tură, muncesc aproximativ 500 de pompieri, iar multe dintre autospecialele din dotare...
ISU Ilfov şi ISU Bucureşti au primit 38 de autospeciale achiziţionate printr-un proiect european Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov şi Bucureşti au primit în dotare 38 de autoutilitare - autospeciale cu apă şi spumă, ambulanţe, autospeciale pentru descarcerări, dar şi două centre mobile de comandă şi control care, în cazul unor dezastre, pot prelua apelurile din sistemul naţional 112...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...
Vrancea: Ambulanţe dotate cu camere de supraveghere Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea (SAJ) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au primit de la Ministerul Sănătăţii câte două autosanitare.