Cele mai citite
 


Specialiştii Medlife au contribuit la identificarea primului caz de gripă nouă
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 04 iunie  /Agerpres/ - Pacienta diagnosticată cu virusul gripal H1N1 a fost suspectată, în primă instanţă, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa din Bucureşti.

Pacienta, care s-a prezentat pe 26 mai, în jurul orei 12,00, la clinica din Griviţa avea simptomele specifice contaminării cu virusul respectiv: febră mare, tuse seacă, secreţii nazale apoase, stare generală modificată.

Medicul de gardă a reacţionat prompt pentru a contribui la identificarea urgentă a unui eventual caz (primul din România) de gripa nouă şi la izolarea acestuia. El a impus pacientei prezentarea de urgenţă la un spital de boli infecţioase, urmând un amplu proces de dezinfectare a locaţiei în care s-a prezentat aceasta.

"Suntem bucuroşi că doctorul Cristina Staicu (medicul de gardă - n.r.) a dat dovadă de profesionalism, reuşind să contribuie astfel la identificarea şi izolarea, în timp real, a cazului", a declarat Nicolae Marcu, director general Medlife.

Potrivit reprezentanţilor clinicii, în timpul anamnezei pacienta nu a venit în contact direct cu personalul medical, fiind respectate cu rigurozitate toate măsurile de protecţie şi dezinfecţie, atât pe durata anamnezei, cât şi după direcţionarea pacientului către serviciul de boli infecţioase. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.
Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Bistriţa-Năsăud: Un alt caz de gripă nouă şi restricţionări în spital din cauza virozelor Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - O femeie de 32 de ani este cel de-al cincilea caz de gripă AH1N1 confirmat de la începutul acestui an în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), iar în Spitalul Judeţean de urgenţă Bistriţa accesul vizitatorilor a fost...
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.