Cele mai citite
 


MB: Opt decese în urma infectării cu o tulpină a virusului gripal H1N1
sâmbătă, 11 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 11 dec /Agerpres/ - Opt persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie, de la începutul lunii septembrie, în urma unor infecţii cu o tulpină a virusului gripal H1N1, a anunţat sâmbătă Agenţia pentru Apărarea Sănătăţii (Health Protection Agency - HPA), confirmând parţial informaţiile publicate de cotidianul The Independent, informează AFP.
În total 10 persoane au murit din cauza gripei, însă în opt din aceste cazuri a fost confirmată infecţia cu virusul H1N1, virus a cărui anunţată pandemie declanşa alerta generală în întreaga lume, în urmă cu un an.

Conform HPA 'nu este deloc surprinzător faptul că tulpinile H1N1 circulă din nou în această iarnă' pentru că se întâmplă frecvent ca după o pandemie cu un anumit corp viral, acel corp viral să rămână comun răspândit şi în sezonul următor.

Vaccinul antigripal folosit în acest sezon în Marea Britanie oferă imunizare şi împotriva virusului H1N1, conform HPA.

Gripa H1N1 este benignă pentru marea majoritate a populaţiei, existând însă un grad de risc crescut în cazul unor categorii precum femeile însărcinate, persoanele în vârstă, cardiaci, diabetici, persoane cu afecţiuni renale, hepatice sau pulmonare sau bolnavii de SIDA şi în general persoanele cu un sistem imunitar slăbit. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Gripa H1N1 a ucis 24 de persoane în trei luni Un număr de 24 de persoane, între care mai mulţi copii, au decedat în urma gripei H1N1 în Marea Britanie de la începutul lunii octombrie, a anunţat joi Agenţia britanică pentru sănătate (Health Protection Agency, HPA), potrivit AFP.
Actualul sezon de gripă a provocat până acum 112 morţi în Marea Britanie Gripa a provocat până acum moartea a 112 persoane în Marea Britainie, începând din luna septembrie, relevă cifrele publicate joi de Ministerul Sănătăţii de la Londra, citate de AFP.
Vaccinul antigripal ar putea creşte vulnerabilitatea la H1N1 O echipă de cercetători canadieni a constatat că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere au fost mai expuse riscului de a contracta virusul H1N1 decât media populaţiei, arată un studiu apărut în revista PLOS Medicine, menţionat de AFP.
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Virusuri noi ameninţă periodic Periodic apare ameninţarea unui nou virus - SIDA, SRAS, H1N1, Ebola - pe fondul unor factori favorizanţi precum presiunea demografică, evoluţia modului de viaţă şi încălzirea climei, potrivit AFP.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.