Cele mai citite
 


Primarul Oprescu a vizitat spitalele Foişor şi Colţea
sâmbătă, 11 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 dec /Agerpres/ - Primarul Capitalei Sorin Oprescu a vizitat, sâmbătă, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foişor şi Spitalul Clinic Colţea pentru a vedea stadiul lucrărilor de reparaţii, precum şi dotările achiziţionate de cele două unităţi sanitare.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la Spitalul Foişor Oprescu a vizitat secţia de radiologie reabilitată de Primăria Capitalei, blocul operator dotat şi reabilitat, precum şi dotările din secţia de terapie intensivă.
'Este un spital preluat de Primăria Municipiului Bucureşti de acum doi ani care începe acum să funcţioneze ca o unitate performantă. Conducerea spitalului împreună cu tot colectivul demonstrează în acest moment că sunt unii dintre cei mai buni specialişti din Bucuresti. (...)Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce s-a realizat la acest spital şi să vă rog să continuaţi în acest fel. Mă bucur că suntem în stare să arătăm că se poate fiindcă românii merită această grijă', a afirmat Oprescu.
Potrivit comunicatului citat, în anul 2010 Primăria Municipiului Bucureşti a investit la Spitalul Foişor, pentru echipamente, suma de 9 milioane de lei, dotări ce vin să completeze achiziţiile făcute în 2009. Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi surse, la Spitalul Colţea, Primăria Municipiului Bucureşti a alocat anul acesta 800.000 de euro pentru dotările noi.
'Noi am avut ambiţia să arătăm că se poate, iar colegii mei au realizat acum exact ceea ce visau să facă în urmă cu 20-30 de ani', a spus primarul Oprescu.
În acest moment, Spitalul Colţea este în mare parte finalizat, iar în ceea ce priveşte renovarea şi dotarea secţiilor, 85% dintre acestea au fost deja date în folosinţă, se arată în comunicatul menţionat.
În afară de investiţiile de renovare şi dotare, Primăria Municipiului Bucureşti a asigurat acoperirea cheltuielilor curente (gaze, curent, apă, pază, curăţenie) în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, făcând posibilă direcţionarea cu prioritate a resurselor provenite de la CNAS către achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul ''Victor Babeş'' are pentru prima dată o secţie de terapie intensivă Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are pentru prima dată o secţie de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Sorin Oprescu a verificat începerea lucrărilor la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni, pentru scurt timp, începerea lucrărilor de renovare a salonului de terapie intensivă pentru prematuri de la Maternitatea Giuleşti.
Concert caritabil pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie' Mai multe formaţii şi solişti vor susţine un concert caritabil pe 1 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în scop caritabil, pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'.
Sorin Oprescu despre tragedia de la Giuleşti: Consider că cine greşeşte trebuie să plătească Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul încă de marţi să ceară demisia întregii conduceri a Maternităţii Giuleşti, se precizează miercuri, într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES.
Oprescu: Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, care a participat luni la conferinţa Grupului Intersectorial de Lucru, înfiinţat la nivelul municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase...
Angajaţii SANITAS Bucureşti beneficiază de un nou contract colectiv de muncă Angajaţii din sistemul sanitar care aparţin de Primăria Municipiului Bucureşti şi-au recăpătat o serie de drepturi în urma încheierii negocierilor privind contractul colectiv de muncă ce urmează a fi semnat în zilele următoare.