Cele mai citite
 


Olt: Acordul dintre spitalele din Slatina şi Milano, continuă
duminică, 12 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 12 dec /Agerpres/ - Acordul de colaborare dintre Spitalul Judeţan de Urgenţă din Slatina (SJU) şi Spitalul Niguarda din Milano a fost prelungit până în 2013, după ce reprezentanţii Pirelli România, cei ai SJU Slatina şi cei ai Spitalului Niguarda au semnat continuarea acestui acord de colaborare internaţională din sectorul medical.
Potrivit unui comunicat de presă al Pirelli România, colaborarea a început în anul 2008, având ca obiectiv formarea profesională a medicilor şi asistenţilor slătineni prin intermediul unui program de training coordonat de spitalul milanez.
Noul acord de formare profesională se adresează medicilor şi asistenţilor spitalului din Slatina, în următorii trei ani personalul medical slătinean participând la cursuri teoretice şi practice organizate pentru secţiile de Radiologie, Chirurgie Reparatorie, menţinându-se schimburile de experienţă pentru personalul medical din Unitatea de Primiri Urgenţă şi Chirurgie Generală.
În comunicat se mai arată că, 'în lupta privind prevenirea tumorilor aparatului genital feminin, o atenţie deosebită va fi acordată secţiei de Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina'.
În următorii 3 ani, Pirelli va aloca proiectului circa 400.000 de euro ajungându-se în acest fel la o valoare totală a proiectului, început în anul 2008, de circa 1 milion de euro.
Proiectul de colaborare face parte dintre iniţiativele sociale Pirelli, dedicate comunităţilor locale. În anul 2005, Pirelli deschidea la Slatina un important Pol Industrial, care numără astăzi peste 2000 de salariaţi în cadrul Fabricii de Anvelope şi Cord România. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Niguarda şi Spitalul de Urgenţă Slatina au semnat un nou acord de colaborare Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au semnat vineri un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat.
Olt: Medici din Milano participă la intervenţii laparoscopice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Medici italieni de la spitalul Niguarda din Milano participă, începând de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la un schimb de experienţă, în baza unui parteneriat între cele două unităţi medicale, delegaţia italiană urmând să ia parte la primele intervenţii laparoscopice de la Secţia...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Olt: La Spitalul Slatina, o echipă de experţi lucrează la o stragie de dezvoltare pe termen lung Experţi italieni de la o firmă de consultanţă în domeniul medical se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina pentru a elabora o strategie socială şi de dezvoltare pe termen lung, la solicitarea Consiliului Judeţean Olt.
Olt: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a suspendat din activitate doi medici cercetaţi disciplinar Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, marţi, suspendarea din activitate a medicilor Mircea Tusciuc şi Gheorghe Ciobanu, cercetaţi disciplinar în cazul unui copil în vârstă de patru ani căruia, după externarea din SJU Slatina, i-a paralizat braţul drept.
Olt: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu şi-au primit salariile la timp Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu a plătit la timp salariile angajaţilor şi a solicitat audienţă la premier şi la şeful statului pentru a le aduce la cunoştinţă realitatea din sistemul sanitar românesc...