Cele mai citite
 


În România funcţionează primul centru oncologic urmând modelul Austriac
luni, 13 decembrie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 

 Centrul OncoFort împlineşte 5 luni de la lansare, iar bilanţul este unul remarcabil, având în vedere că primul pacient român a urmat prima şedinţă de radioterapie pe data de 22 noiembrie 2010.
Peste 500 de pacienţi au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci şi totodata un plan de tratament eficient, 151 de persoane urmează un tratament de chimioterapie, 20 de pacienţi urmează un tratament complet de radioterapie (15 pacienţi au făcut o parte din sedinţele de radioterapie iar restul sunt în faza de analiză a dosarului medical şi de stabilire a planului de tratament).

“Centrul oferă o alternativă pacienţilor români chiar la ei acasă, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul şi cazarea. Centrul urmează modelul Austriac (aparatură, experienţă, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa” afirmă Georgeta Şerban, director general Gral Medical.
 
 
Aparatura medicală, echipamentele complementare, buncărul şi dotările necesare au ridicat investiţia pentru deschiderea centrului OncoFort la 3.5 milioane Euro.
Nucleul centrului îl reprezintă departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultimă generaţie. Centrul de Radioterapie este situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament Gral Medical din zona P-ţa Alba Iulia din Bucureşti. El va putea oferi tratament pentru minim 50 de pacienţi pe lună.
 
Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultimă generaţie:
- Accelaratorul liniar din cadrul centrului este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare (limitează afectarea organelor vitale din jurul tumorii);
- Tehnica de conturare a tumorii este unică in România şi urmează modelul austriac (cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut conturează volumul ţintă de iradiere şi organele de risc);
- O şedinţă de radioterapie durează doar cateva minute (pacientul poate să îşi reia activitatea de zi cu zi fără probleme nefiind nevoie de spitalizare);
- Aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap...etc)

Aparatele performante de ultimă tehnologie au reuşit pe plan mondial să ofere tratament 100% pentru cancerele în diferite faze de evoluţie a bolii, la care speranţa de viaţă era minimă.
Pe baza acestor nevoi fundamentale ale românilor bolnavi de cancer, s-a înfiinţat Primul Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului, aici, în România.
Centrul oferă:
- tehnologie modernă în domeniul Radioterapiei (premieră in România)
- echipă medicală de top din România şi Austria
- tratament chimioterapic şi psihoterapic
- rezerve pentru pacienţii din provincie
 
Un tratament complet de radioterapie (consultaţii, plan de tratament, sedinţe de radioterapie) nu depăşeşte preţul de 5000Euro, un cost mult mai mic în comparaţie cu preţurile din ţările occidentale.
Începând cu 09.12.2010 pacienţii pot face programare online pe site-ul oficial al centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021 323 00 00 (02).

Notare
Comentarii
de daniel
cat costa la OncoFort numai consultatia la un medic de radioterapie...ma intereseaza si parerea unui oncolog specializat in radioterapie.
va multumesc!

de anca
Consultatia la medicul radioterapeut este 300 RON, dar cel mai bine ar fi sa consultati site-ul Oncofort sau sa sunati si sa cereti informatiile de care aveti nevoie.

de Emilian
Buna ziua,

As dori sa aflu cateva pareri despre serviciile clinicii Oncofort de la cineva care s-a tratat in acest centru. Ma intereseaza daca planul de tratament intocmic de medici a condus la rezolvarea problemelor . Sunt rezultate mai bune decat cele din spitalele de stat?..orice alta informatie este bine venita..
Multumesc,

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
Radioterapia salvează vieţi, iar cancerul este învins Caracteristici Cancerul poate schimba radical viaţa unui om, chiar dacă acest diagnostic nefericit se referă la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este începutul căutărilor, omul având nevoie de mult sprijin şi grija celor din jur. Îndrumarea medicală, diagnosticul corect, tratamentul eficient...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Compania Gral Medical va începe, în 2011, construcţia primului Spital Eco din România Compania Gral Medical va începe, în 2011, la Bucureşti, construcţia primului Spital Eco din ţară, în care încălzirea şi ventilaţia se vor face cu ajutorul pompelor geotermale.