Cele mai citite
 


Radioterapia salvează vieţi, iar cancerul este învins
luni, 13 decembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
 
 
Caracteristici
Cancerul poate schimba radical viaţa unui om, chiar dacă acest diagnostic nefericit se referă la un coleg, prieten sau membru al familiei. Este începutul căutărilor, omul având nevoie de mult sprijin şi grija celor din jur. Îndrumarea medicală, diagnosticul corect, tratamentul eficient şi accesibilitatea serviciilor sunt cele mai importante etape pentru a învinge lupta cu cancerul.

 

 

Statistici şi necesitate
Conform Centrului de Statistică al Ministerului Sănătăţii, în fiecare an, peste 60.000 de români sunt diagnosticaţi cu cancer, iar valorile sunt în creştere de la an la an.
În acelaşi timp, dureros este faptul că se înregistrează peste 46.000 decese anual.
(raport aferent anului 2008).
Aparatele performante de ultima tehnologie au reuşit, pe plan mondial, să ofere tratament 100% pentru cancerele în faze de evoluţie a bolii, la care speranţa de viaţă era minimă.
Pe baza acestor nevoi fundamentale ale românilor bolnavi de cancer, s-a înfiinţat Primul Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului, aici, în România - OncoFort.
Nucleul centrului îl reprezintă departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultimă generaţie.
Foarte mulţi români apelează la servicii medicale oncologice în străinate, în căutarea unui diagnostic şi a unui tratament eficient. Centrul oferă o alternativă pacienţilor români chiar la ei acasă, scutind pacientul de cheltuieli suplimentare cu transportul şi cazarea. Centrul urmează modelul Austriac (aparatură, experienţă, personal calificat), unul dintre cele mai renumite centre din Europa.

Avantajele folosirii unui aparat de radioterapie de ultimă generaţie:
 
1. Precizie şi acurateţe net superioară tehnologiei anterioare
Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie locaţiilor cu tumori, dar în acelaşi timp poate sa dăuneze ţesutului sănătos din jur. Scopul radioterapiei este ca tumora sa fie distrusă cu ajutorul energiei emise de aparat, însă de multe ori sunt afectate şi celulele sănătoase din jurul acesteia. Un accelerator de particule de ultima tehnologie, prin acurateţea sa, limitează afectarea organelor vitale din jurul tumorii. Aparatul este dotat cu lamele autoajustabile care iau forma tumorii astfel încât radiaţia să fie focusată numai către ea. Acceleratorul modern înlocuieşte metoda veche folosită (cobaltoterapia) tratând orice formă de cancer, cu o precizie mai mare şi într-o perioadă mai mică de timp.Terapiile cu ultrasunete, pe lângă faptul că nu sunt autorizate mondial, limitează tratamentul pentru diferite categorii de cancer, sunt dependente de dimensiunea tumorii şi durează ore întregi, pe cand radioterapia de ultima oră se aplică pentru orice tip de cancer, iar şedinta durează doar cateva minute.
 
2. Tehnica de conturare a tumorii este unică în România
Pentru a oferi pacientului cea mai bună rată de succes a tratamentului de radioterapie, fizicienii medicali analizează împreună cu doctorul radioterapeut dosarul medical al pacientului, efectuând o simulare a planului de tratament. Cu ajutorul unui soft specific medicul radioterapeut conturează volumul ţintă de iradiere şi organele de risc (conformaţionalul). La OncoFort tehnica de conturare este unică în România şi urmează modelul austriac. Combinaţia optimă de energii asigură eficienţa tratamentului, de aceea planificarea tratamentului este considerată una din cele mai importante etape. Când dosarul medical este complet şi planul de tratament este validat de către fizicenii medicali şi doctorul radioterapeut, pacientul se poate programa pentru sedinţele de radioterapie.

3. O şedinţă de radioterapie durează doar câteva minute
O şedinţă de radioterapie durează cateva minute, în funcţie de particularităţile fiecărui caz, şi este monitorizată complet de către echipa medicală OncoFort. Camerele video şi interfonul asigură accesul vizual şi auditiv din camera de comandă, de unde se iniţiază şi se urmăreşte şedinţa de tratament. Astfel, pacientul poate să îşi reia activitatea de zi cu zi fără probleme.

4. Tratamentul se poate aplica pe toate tipurile de cancer
Aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap...etc).
 
“In România decesele datorate cancerului sunt superioare celor mondiale cu peste 20% (conform OMS), unul dintre motivele principale identificate fiind lipsa tratamentelor moderne de radioterapie. Din ultimele statistici oferite de Ministerul Sănătăţii, din cei 385.000 pacienţi români luati în evidenţă, o mare parte din cazuri pot urma un plan complet de radioterapie modernă” afirmă Mircea Gongu, medic specialist oncolog Gral Medical.
In România, Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului-OncoFort oferă servicii complete de radioterapie.
Începând cu 09.12.2010 pacienţii pot face programare online pe site-ul oficial al centrului: www.oncofort.ro sau direct la call center: 021 323 00 00 (02).

 

Notare
Comentarii
de Costache Adrian
De ce sunt atât de puţine date despre dv. pe acest site!?...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
În România funcţionează primul centru oncologic urmând modelul Austriac Centrul OncoFort împlineşte 5 luni de la lansare, iar bilanţul este unul remarcabil, având în vedere că primul pacient român a urmat prima şedinţă de radioterapie pe data de 22 noiembrie 2010. Peste 500 de pacienţi au primit un diagnostic de la medicii oncologi austrieci şi totodata un plan de tratament...
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...