Cele mai citite
 


DESPRE EMAIL
luni, 13 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Istoric
Inventat in 1830 de catre un artizan din Boemia, emailul a trecut proba timpului dovedindu-se pana in zilele noastre unul dintre cele mai sanatoase materiale din care se pot confectiona vase de gatit. Timp de aproape doua secole a fost utilizat in medicina si farmacie pentru proprietatile sale antibacteriene si posibilitatea de sterilizare.

Igiena alimentara
Emailul corect intretinut este complet inert, neinteractionand cu nici un tip de aliment ce se prepara in vas, oricat de acid ar fi acesta. Nu retine sub nici o forma particule sau mirosuri alimentare putand fi curatat foarte usor. Emailul nu permite bacteriilor sa prolifereze neputand fi atacat de fungi sau mucegai. Aceste proprietati au rezultat in urma cercetarilor bacteriologice efectuate sub conducerea Institutului de Medicina Moderna.
 
Siguranta alimentara
Indiferent de temperatura la care se prepara alimentele in vasele emailate, emailul de calitate nu degaja particule chimice in alimente, daca are suprafata intacta. In afara de ceramica si sticla, nici un alt material nu prezinta o siguranta atat de mare pentru alimentatie.
“Vasele emailate sunt sigure pentru gatit” afirma Edward A. Steele, Director Calitate in FDA – Centrul pentru Siguranta Alimentara si Nutritie Aplicata SUA, dupa cercetarile efectuate in 1987.
 
Cea mai buna alegere
Emailul de calitate este materialul ideal in care poti sa prepari, in deplina siguranta, hrana la orice temperatura. Este cel mai bun material pentru pastrarea vitaminelor din legume si fructe pe timpul prepararii alimentelor la temperaturi inalte, vitaminele fiind sensibile la contactul direct cu metalele.
Emailul este usor de utilizat si intretinut avand o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate la abraziune.
Este un material natural, nepoluant, reciclabil integral.
 
Instructiuni de siguranta
- Aveti grija la utilizarea si manipularea vaselor fierbinti. Folositi manusi de protectie termica!
- Rezistenta vaselor emailate la soc mecanic este scazuta si prin lovire cu obiecte dure pot sari aschii de email.
Odata desprins emailul de pe anumite portiuni de metal in interiorul vasului, acesta nu mai prezinta aceeasi siguranta

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dr. Nicolae Hâncu: Alimentele - prietenii omului, numai atunci când au anumite calităţi Alimentele sunt prietenii omului, numai atunci când au anumite calităţi, spune prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, care ne recomandă să mâncăm ''simplu, sigur şi sănătos'', adică respectând regula celor ''3S''.
Alimentele modificate genetic si sanatatea Alimentele modificate genetic au aparut pe piata la inceputul anilor `90 si in mai putin de 10 ani acestea au acaparat 2/3 din piata din SUA. Intre anii 1997-1999 o patrime din intreaga suprafata agricola a Statelor Unite era cultivata cu legume sau fructe modificate genetic, procentul crescand...
Becel întreabă specialiștii: Cum înţelegem corect eticheta nutriţională? Eticheta nutriţională a produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora. Dacă urmăreşti să ai o alimentaţie echilibrată, este bine să-ţi creezi un obicei din a citi eticheta nutriţională. Mai mult, trebuie să te asiguri că înţelegi corect informaţiile citite, iar...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dietoterapia răcelii O dietă corespunzătoare are un mare impact în ceea ce priveşte rezistenţa şi recuperarea după o răceală, susţin nutriţioniştii.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Super alimente imunostimulatoare Există o serie de alimente imunostimulatoare, între acestea unele legume, alimentele fermentate, peştele, ceapa şi usturoiul, dar şi fructe şi chiar condimente, susţin nutriţioniştii.