Cele mai citite
 


Richard Holbrooke, spitalizat în stare critică
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trimisul special american pentru Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke /69 ani/, spitalizat vineri la Washington, se afla duminică în 'stare critică' după o operaţie pe aortă, a indicat Departamentul de Stat, citat de AFP.
Diplomatul 'rămâne în stare critică în spitalul universitar George Washington, unde este înconjurat de familia sa, de prietenii săi, de colegii săi şi de personalul instituţiei', indică un comunicat al Departamentului de Stat.

Dl Holbrooke 's-a simţit rău' vineri, în timp ce lucra la etajul al şaptelea al Departamentului de Stat, unde se află birourile secretarului de stat Hillary Clinton, a declarat în aceeaşi zi Philip Crowley, purtător de cuvânt al diplomaţiei americane. Spitalizat de urgenţă, el a fost operat la nivelul aortei.

Artizan al Acordului de pace de la Dayton, care a pus capăt în 1995 războiului în Bosnia-Herzegovina, Richard Holbrooke este supranumit 'Kissinger al Balkanilor'.

Preşedintele Obama i-a încredinţat în ianuarie 2009, la sosirea sa la Casa Albă, misiunea dificilă de a reprezenta diplomaţia americană într-o regiune în care SUA duc un război împotriva talibanilor din 2001.

Născut în 24 aprilie 1941, la New York, el şi-a început cariera diplomatică la 21 de ani, în Vietnam, datorită faptului că învăţase limba vietnameză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Universitar: Şase pacienţi sunt în stare critică; încă un pacient externat Şase pacienţi internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt în stare critică, trei în stare gravă, informează un comunicat de presă al unităţii medicale transmis luni AGERPRES.
VIRUSUL ZIKA Casa Albă va cere Congresului SUA un fond de urgenţă de 1,8 miliarde de dolari Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doi răniţi în Colectiv - în stare critică Doi răniţi în clubul Colectiv din cei şase internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie, Ioan Lascăr.
Spitalul Universitar: Nouă pacienţi în stare critică Nouă pacienţi sunt în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, alţi nouă în stare satisfăcătoare, a declarat, marţi, directorul medical al instituţiei medicale, Dragoş Daviţoiu.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.
Spitalul Militar tratează în fiecare an peste 175.000 de pacienţi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" tratează anual peste 175.000 de pacienţi internaţi şi în regim ambulatoriu, informaţie transmisă luni, cu ocazia simpozionului Zilele Spitalului Militar Central.