Cele mai citite
 


Maramureş: Tineri intoxicaţi cu monoxid de carbon din cauza unei microcentrale de apartament, salvaţi de pompieri
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi tineri din Baia Mare, soţ şi soţie, au fost salvaţi, în noaptea de duminică spre luni, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon cel mai probabil din cauza unei microcentrale de apartament defecte.
Tinerii au fost găsiţi leşinaţi în apartamentul lor situat în municipiul Baia Mare, iar două echipaje SMURD au fost chemate de urgenţă să le acorde primul ajutor.

'Am găsit doi pacienţi, dintre care unul în stop cardio-respirator, intoxicaţi cu monoxid de carbon. Stopul a fost resuscitat cu succes şi au fost aduşi la UPU, unde continuă investigaţiile şi tratamentul. Pacienta este stabilă. Sunt pacienţi în stare critică amândoi', a precizat dr. Dan Roman din cadrul SMURD Maramureş
Pompierii militari au precizat că femeia se afla în baie, iar bărbatul, pe hol, căzut în timp ce se îndrepta spre uşă pentru a cere ajutor. Pentru a ajunge la ei, pompierii au fost nevoiţi să spargă uşa apartamentului.

'Am fost solicitaţi pentru a debloca o uşă de la un apartament. Pe femeie am scos-o din baie, bărbatul era pe hol, la intrarea în baie. Au fost preluaţi de echipajele SMURD', a declarat plt adj. Ciprian Indrecan.
Potrivit medicilor SMURD, atât femeia, cât şi bărbatul au fost internaţi în secţia Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Soţ şi soţie intoxicaţi cu monoxid de carbon Două persoane, soţ şi soţie, din satul Săsar, judeţul Maramureş, s-au intoxicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu monoxid de carbon.
Maramureş: Intoxicaţii cu monoxid de carbon din cauza neglijenţei Echipajele SMURD au fost alertate, în noaptea de luni spre marţi, după ce trei presoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-o locuinţă din Baia Mare.
Maramureş: Intoxicaţie în masă cu o subtanţă corozivă necunoscută, 10 copii afectaţi şi un adult Zece copii şi un adult s-au intoxicat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o substanţă corozivă necunoscută, într-o locuinţă din municipiul Baia Mare în care se mutaseră de curând.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: Poliţia cercetează cauzele care au provocat intoxicarea mai multor etnici romi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş continuă cercetările privind cauza intoxicării cu substanţe de origine necunoscută a 13 minori şi a unui adult de etnie romă, într-o clădire administrativă a fostului combinat metalurgic Cuprom - Baia Mare, pentru a stabili detaliile incidentului.