Cele mai citite
 


Medicii sunt mulţumiţi de activitatea mediatorilor sanitari
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
92,1% dintre medici sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea mediatorului sanitar şi de modul în care acesta a dus la creşterea accesului romilor la servicul de sănătate, relevă un studiu realizat de organizaţia Romani Criss, dat publicităţii luni în cadrul conferinţei naţionale a mediatorilor sanitari care se desfăşoară în zilele de 12-13 decembrie la Bucureşti.
Potrivit studiului, motivele invocate pentru neînscrierea romilor în sistemul medical sunt cauzate de: absenţa statutului de asigurat - 49,7%, lipsa actelor de identitate - 32,3% şi de faptul că lista era completă?la momentul respectiv - 28%.

Principalele afecţiuni de care suferă femeile rome sunt hipertensiunea arteriară- 28,3%, bolile acute respiratorii sau digestive - 18,8%, bolile pulmonare - 7,3% şi afecţiunile genitale 15,3%.
Potrivit studiului, principalele afecţiuni de care suferă bărbaţii romi sunt: hipertensiunea arterială - 34,7%, bolile acute pulmonare - 16,8%, bolile respiratorii sau digestive - 13,8%.

Studiului realizat în cadrul proiectului 'Accesul romilor la serviciul de sănătate din România' arată că mediatorii sanitari sunt foarte importanţi pentru ca accesul romilor să fie la sistemul sanitar să fie crescut.
Volumul eşantionului pe care s-a realizat studiu este de 935 de persoane cu o eroare maximă de eşantionare de plus/minus 2,9% .Mai mult de trei sferturi din subiecţi au fost femei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
A IV-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune - Hipertensiunea arterială: Interferenţe şi conexiuni Bucureşti, 15-17 septembrie 2016 Societatea Română de Hipertensiune continuă tradiţia şi organizează în anul 2016 cea de-a IV-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune, cu participare internaţională. Evenimentul de referinţă în lumea medicală se va desfăşura în perioada 15-17 septembrie 2016, la Hotel Crowne Plaza Bucureşti...
Cluj: Hipertensiunea arterială pulmonară este ameliorabilă, nu vindecabilă, afirmă prof. dr. Monica Pop Hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) este o boală este destul de rară, ameliorabilă, nu vindecabilă, iar costurile pentru îmbunătăţirea stării pacientului bolnav de HTAP sunt mari. Creşterea presiunii sângelui în artera pulmonară duce la insuficienţă cardiacă dreaptă, cu mare risc de deces, a declarat...
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.