Cele mai citite
 


Noutăţi în tratamentul oncologic
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Peste 500 de noutăţi ştiinţifice referitoare la 20 de tipuri de cancer vor fi prezentate în cadrul celui mai important congres internaţional de oncologie - întâlnirea anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO), aflată la a 45-a ediţie, ce a avut loc la Orlando, SUA, în perioada 29 mai-2 iunie.

Compania farmaceutică bazată pe cercetare şi dezvoltare, Roche, va prezenta, în cadrul congresului, rezultatele studiilor clinice legate de dezvoltarea unor molecule ce oferă noi speranţe pacienţilor cu cancer, maladie care afectează la ora actuală una din trei persoane. Aceste noi cercetări se referă la noutăţi în terapia ţintită HER-2.

Astfel, vor fi prezentate rezultatele pozitive ale unui studiu de fază III pentru cancerul de stomac, HER-2 pozitiv şi date încurajatoare din studiul de fază II cu o nouă moleculă - trastuzumab-DM1 (T-DM1) - în cancerul de sân metastatic HER2-pozitiv, dar şi cele ale unui studiu de fază III ce analizează o combinaţie de molecule anticancer ale Roche ca tratament de menţinere, de primă linie, în cancerul pulmonar fără celule mici, avansat (NSCLC), inclusiv informaţii importante legate de biomarkerii tumorali în cancerul pulmonar.

Alte noutăţi privesc tratamente personalizate în oncologie, dar şi date promiţătoare despre noul inhibitor BRAF în melanomul malign.

Linia de cercetare a Roche şi Genentech include 27 de noi agenţi terapeutici aflaţi în diferite etape de studii.

"Vom prezenta noi date despre terapiile noastre ţintite pentru forme de cancer dificil de tratat, cum ar fi cancerul inoperabil de stomac, cancerul pulmonar şi melanomul malign, precum şi date preliminare, dar deosebit de promiţătoare, despre un nou medicament destinat melanomului malign, cea mai severă formă de cancer al pielii, pentru care exista puţine opţiuni de tratament şi niciun standard de terapie acceptat", a declarat William M. Burns, CEO al Diviziei de Farmaceutice a Roche. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descoperire importanta in tratarea cancerului pulmonar: Un nou compus aflat in curs de cercetare, prelungeste semnificativ durata de viata a pacienţilor cu cancer pulmonar In cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala ( ESMO), Roche a prezentat studii clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul persoanelor diagnosticate cu cancer bronho-pulmonar.
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
Boehringer Ingelheim: Studiu comparativ in privinta carcinomului pulmonar cu celule scuamoase ASCO 2015: Studiul comparativ direct demonstrează o rată de supraviețuire generală superioară pentru afatinib comparativ cu erlotinib, la pacienții în stadiu avansat de carcinom pulmonar cu celule scuamoase care au beneficiat anterior de tratament
Cancerul pulmonar face mai multe victime printre femei decât cel mamar (studiu) Cancerul pulmonar ucide în prezent mai multe femei în ţările dezvoltate decât cancerul mamar, explicaţia fenomenului fiind extinderea fumatului în rândul femeilor, potrivit unui raport publicat miercuri de 'American Cancer Society'(ACS), informează AFP.
Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011 In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, Roche si Genentech au prezentat rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate...
OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008 Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.