Cele mai citite
 


'Antibiotice' Iaşi va exporta noi medicamente în SUA
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea 'Antibiotice' Iaşi a pătruns pe noi pieţe de desfacere inclusiv pe cea a Statelor Unite ale Americii (SUA), a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei, luni, cu prilejul aniversării a 55 de ani de la înfiinţarea acesteia.
Societatea sărbătorită este principalul producător de antibiotice din România, fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori de medicamente antibiotice injectabile pentru spitalele din ţară.
Recent, compania a primit acreditarea FDA (Food & Drug Administration - Autoritatea de Reglementare a Medicamentului din SUA). Potrivit lui Ioan Nani, după trei ani de muncă intensă, compania are acreditare să exporte ampicilină injectabilă în patru doze în SUA.
'Acest contract va genera 20 de milioane de dolari în următorii cinci ani. În momentul de faţă, 'Antibiotice' aşteaptă autorizarea FDA pentru încă patru produse injectabile. În perspectivă, ca urmare a solicitărilor venite de pe piaţa SUA, 'Antibiotice' va pătrunde cu medicamente în formă solidă orală pe segmente de nişă unde există mari oportunităţi de dezvoltare', a subliniat directorul general al companiei.
'Antibiotice' este al doilea producător din lume de substanţă activă Nistatină pe care a exportat-o în SUA şi în alte ţări.
Compania este şi principalul producător de medicamente pentru tuberculoză. Numărul de medicamente marca 'Antibiotice' aflate la export a ajuns la 35 cu 50% mai mult decât în 2005.
Exporturile de produse chimice au evoluat, de la sub un milion de dolari în 2005, la aproximativ 8,5 milioane de dolari, valoare estimată pentru finalul anului 2010.
În momentul de faţă, compania colaborează cu 80 de parteneri din peste 40 de ţări pentru livrările de Nistatină şi medicamente în formă finită.
'Pentru a valorifica oportunităţile de afaceri cu Rusia şi alte state din comunitatea statelor independente, începând din 2003, compania a deschis o reprezentanţă comercială la Moscova. Cifra de afaceri la export a crescut odată cu apariţia reprezentanţei multiplicându-se de mai bine de zece ori', a reliefat Ioan Nani.
Cea mai mare investiţie finalizată în 2010 în valoare de un milion de euro a constat în modernizarea secţiei de comprimate, fapt ce va permite fabricarea de medicamente noi sub formă de comprimate atât pentru piaţa internă, cât şi pentru pieţe externe puternic reglementate cum este cea a Uniunii Europene.
Se are în vedere producerea şi de medicamente oncologice.
'Strategia în viitor pentru asimilarea de noi produse farmaceutice se va orienta cu precădere pe lărgirea portofoliului de medicamente cardiovasculare şi antiinfecţioase, precum şi pe pătrunderea de noi clase terapeutice cu medicamente oncologice, ca răspuns al nevoilor actuale de tratamente destinate tratamentelor severe', a reliefat directorul general.
'Antibiotice' este lider în unguente, geluri, supozitoare şi este singura companie românească ce produce antibiotice prin procese de biosinteză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/SC Antibiotice SA - una dintre cele mai apreciate fabrici ieşene pe plan naţional şi internaţional Una dintre cele mai prolifice şi mai apreciate întreprinderi ieşene pe plan naţional şi internaţional este fabrica de medicamente SC Antibiotice SA.
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19% Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Exporturile Antibiotice în SUA vor creştere semnificativ în 2012, ca urmare a avizării unui nou medicament Exporturile companiei Antibiotice Iaşi pe piaţa din Statele Unite ale Americii SUA vor creşte semnificativ în 2012, valoarea cifrei de afaceri dezvoltate pe piaţa americană urmând să ajungă la 4,5 milioane dolari, ca urmare a avizării unui nou medicament pe piaţa SUA, conform unui comunicat remis de...
Iaşi: Antibiotice, singura fabrică de medicamente de stat din ţară, a împlinit 59 de ani de activitate Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, singura unitate de stat cu acest profil, care a făcut istorie pentru industria farmaceutică din România, aniversează joi 59 de ani de continuitate şi performanţă.
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...