Cele mai citite
 


Sibiu: Directorul SCJU susţine că şeful DSP va fi desemnat să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Adrian Şanta, susţine că şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Gabriel Budescu, va fi desemnat de ministrul Sănătăţii să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el, în perioada în care era directorul Spitalului Clinic Judeţean, cu firma Universal Construct Market (UCM) a fostului prefect, Constantin Trihenea, actual consilier al ministrului Economiei.
'Contractele nu au fost făcute în mandatul meu. Sesizările se referă la perioada 2009 - 2010. Ministrul Sănătăţii a declarat că va face o anchetă. Mi se pare normal. Anchetă se va face prin DSP, ori directorul DSP de azi este taman persoana care a semnat aceste contracte, deci le ştie foarte bine şi poate să răspundă corect. Cât este de normal, nu ştiu', a declarat, luni, Şanta.
Acesta a început şi el un audit intern, care verifică în prezent cât de legale sunt cele trei contracte ale firmei UCM a actualului consilier ministerial, Constantin Trihenea, cu cel mai mare spital de stat, din judeţul Sibiu. Deocamdată, se ştie că cele trei contracte actuale plus alte trei de anul trecut, toate depăşind ca valoare suma de 220.000 de lei, sunt considerate contracte legale şi au fost câştigate prin licitaţie desfăşurată pe SEAP. Firma fostului prefect Trihenea a vândut şi vinde spitalului sibian, materiale de construcţii şi electrice. Este analizat şi un contract al unei firme care comercializează carburanţi, întrucât la această firmă este acţionar fostul prefect sibian.
'Nu sunt şi nu doresc să fiu un personaj politic. (...) Sunt dispus să scot la iveală tot ce este de scos, dacă este ceva de scos, pentru că a acuza că eu cumpăr benzina de la Rompetrom unde domnul Trihenea este acţionar, mi se pare întinsă de coadă, pentru că eu cumpăr de unde este mai ieftin, habar nu am cine sunt acţionarii. Achiziţiile sunt legale, prin SEAP', a spus actualul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.
UCM, firma fostului prefect, are contracte cu spitalul sibian până în august 2011. Dacă nu se va demonstra că aceste contracte sunt ilegale, acestea nu vor fi reziliate, conform legii. Doar în acest an, UCM a încasat de la spital, 105.000 de lei, pentru produsele şi serviciile prestate.
Fostul prefect a fost preşedintele organizaţiei municipale a PDL Sibiu, avându-l ca şef de partid, la Sibiu, pe actual lider al organizaţiei judeţene a PDL, ministrul Economiei, Ion Ariton.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Nicolăescu a dispus o anchetă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu; sunt informaţii despre analize HIV/SIDA falsificate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus miercuri un control la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, ca urmare a unor informaţii conform cărora în laboratorul de analize au fost falsificate 550 de analize pentru depistarea HIV/SIDA.
Sibiu: Anchetă DSP la cantina unei grădiniţe după ce mai mulţi copii au avut probleme gastrice Un număr de 13 copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare.
Sibiu: Anchete în rândul medicilor şi asistentelor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, dr. Adrian Şanta, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că miercuri se va întâlni cu asistentele şefe din această unitate spitalicească pentru a demara o anchetă, în urma unor sesizări primite de la rudele şi prietenii unor pacienţi...
EXCLUSIV Sibiu: Prima Comisie privind situaţia creată de căpuşe - constituită la nivelul prefecturii O comisie formată din zece specialişti de la diverse instituţii se va reuni, marţi, la Prefectură, pentru a discuta situaţia pacienţilor, victime ale căpuşelor, şi soluţiile de prevenire a bolilor cauzate de acestea.
Directorul DSP Sibiu: Niciun centru de transfuzii de stat din judeţ nu are autorizaţie Un singur centru de transfuzii privat din municipiul Sibiu are autorizaţie de funcţionare, restul de cinci centre de transfuzii care funcţionează în cadrul spitalelor de stat nu au autorizaţii, fiind verificate în aceste zile de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, a declarat...