Cele mai citite
 


Patriarhia Română: Preoţii nu sunt scutiţi de plata impozitului pe salarii
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patriarhia Română a calificat luni, într-un comunicat transmis AGERPRES, drept 'falsă' informaţia vehiculată 'în anumite canale media' potrivit căreia preoţii ar fi scutiţi de plata impozitului pe salarii şi a contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale.
'Conform legislaţiei în vigoare, clericii şi personalul deservent ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR), deşi nu primesc salarii de la stat, ci doar un modest sprijin salarial, totuşi plătesc impozitul pe salarii, contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale de stat, la fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi la fondul de asigurări sociale de sănătate, asemenea tuturor celorlalte categorii socio-profesionale din România', se precizează în documentul citat.
Singura excepţie o reprezintă asistenţa medicală fără plata contribuţiei de sănătate acordată numai personalului monahal al cultelor recunoscute care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse, potrivit Legii 95/2006 privind Reforma în domeniul sănătăţii, art. 213, alin.1, lit. J.
Patriarhia Română consideră că 'toţi cei care în mod tendenţios sau nedocumentat dezinformează opinia publică despre presupuse privilegii de care ar beneficia salariaţii cultelor, de fapt, se descalifică profesional şi se dezonorează pe ei înşişi prin afirmaţii injuste şi incorecte'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Spania: Asistenţa medicală pentru imigranţii ilegali va costa între 700 şi 1.800 de euro pe an Imigranţii ilegali aflaţi pe teritoriul spaniol pot semna acorduri pentru a avea acces la asistenţa sanitară în sistemul public din Spania, şi vor plăti între 710,4 şi 1864,8 euro pe an, în funcţie de vârstă, informează EFE. Măsura a fost deja criticată de organizaţia Medicos del mundo, care arată că...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
PREZIDENŢIALE Meleşcanu: Vizez introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală pentru accesul la sistemul privat Teodor Meleşcanu, candidat independent la preşedinţia României, a declarat, vineri, la Bacău, în cadrul unei întâlniri avute cu personal medical din judeţele Bacău şi Neamţ, că vizează ''introducerea unui pachet suplimentar de asistenţă medicală, care să permită accesul mai larg al asiguraţilor la sistemul...
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.