Cele mai citite
 


Acţiune de protest la Sofia împotriva reducerii fondurilor anti-SIDA
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activiştii anti-SIDA din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Rusia, Ucraina şi alte ţări din estul Europei protestează împotriva reducerii finanţării din partea Fondului Global de Luptă Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei pentru Europea de est şi Asia centrală unde, susţin ei, SIDA se răspăndeşte cel mai repede în momentul de faţă, transmite BTA.
Poziţia lor a fost exprimată de câţiva activişti care s-au strâns într-o acţiune de protest în faţa unui hotel din Sofia unde are loc cea de-a 22 reuniune a bordului de directori ai fondului.

Participanţii şi-au exprimat îngrijorarea că finanţarea pentru Europa de est şi Asia centrală se reduce în fiecare an..

După crearea sa în anul 2002, Fondul Global de Luptă Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei a devenit principala sursa de finanţare a luptei împotriva acestor maladii, cu un buget de 19,800 miliarde de dolari pentru mai mult de 600 programe în 145 ţări. Totuşi, abia 3% din această finanţare este destinată Europei de est, după cum au declarat protestatarii, iar din ce în ce mai multe ţări pierd accesul lor la fond din cauza criteriilor de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Prezervative şi seringi în închisori pentru a lupta împotriva SIDA Distribuirea unor tratamente de substituţie, seringi şi prezervative în rândul deţinuţilor este crucială în lupta împotriva efectelor devastatoare ale drogurilor şi transmiterii SIDA în închisori, au avertizat experţi din întreaga Europă reuniţi la Bucureşti, relatează vineri AFP.
Financial Times: Problemele de finanţare duc la răspândirea ameninţării TBC provenite din România Institutul Marius Nasta din Bucureşti oferă tratamente de înaltă calitate împotriva tuberculozei, însă doctorul Cristina Popa are o problemă în a-şi convinge pacienţii să rămână să se trateze la ea, chiar şi atunci când sunt contagioşi şi extrem de mobili, scrie joi Financial Times într-un articol despre...
Ziua Mondială Anti SIDA marcată la Suceava Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA a fost marcată, luni, la sediul DSP Suceava prin dezbaterea ''HIV-SIDA o problemă a comunităţii'', organizată în cadrul proiectului ''In My SHOES''.
România şi alte ţări din Europa, tot mai ameninţate de SIDA Washington, 10 sep /Agerpres/ - România şi alte ţări europene riscă să se confrunte cu o epidemie de SIDA, ca urmare a proliferării prostituţiei ilegale, exercitate în locuri improvizate insalubre, la care se adaugă folosirea de către unii consumatori de droguri a seringilor nesterile şi sistarea unor...