Cele mai citite
 


Legea administraţiei Obama privind reforma în sănătate, declarată neconstituţională de un tribunal din Virginia
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un judecător din statul american Virginia a declarat neconstituţională legislaţia administraţiei Obama de reformă a sistemului de asigurări medicale, relatează Associated Press.
Judecătorul districtual Henry Hudson este primul magistrat care pronunţă o decizie împotriva acestei legi, promulgată în primăvară de preşedintele Barack Obama.

Procurorul statului Virginia, Ken Cuccinelli, a iniţiat acţiunea susţinând că guvernul federal nu dispune de autoritatea necesară pentru a le impune cetăţenilor americani să-şi cumpere o asigurare de sănătate sau să plătească o amendă, începând din 2014.

Legislaţia în cauză mai face obiectul altei serii de procese în SUA, între care unul iniţiat de 20 de state la un tribunal din Florida, proces în care Virginia nu este parte.

După cum notează AP, Ministerul american al Justiţiei şi adversarii legii de reformă a sistemului de sănătate sunt de acord că ultimul cuvânt în această situaţie îl va avea Curtea Supremă a SUA.

Reforma în sănătate a fost una din priorităţile preşedintelui Obama şi una din principalele sale realizări în primii doi ani de mandat.

Opozanţii republicani ai lui Barack Obama au promis că vor continua să lupte împotriva reformei asigurărilor de sănătate şi că o vor abroga în cazul în care câştigă alegerile legislative parţiale de la 2 noiembrie - când au şi obţinut de altfel majoritatea în Camera Reprezentanţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.