Cele mai citite
 


Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.

''Comandamentul a luat toate măsurile de precauţie, la Ministerul Sănătăţii. Avem situaţia sub control, folosim toate procedurile standard din UE, conform celor precizate de OMS. (...) Sperăm să o menţinem sub control'', a spus Boc.

El a reiterat că sunt luate măsuri de precauţie la intrarea în ţară, de monitorizare a cazurilor suspecte şi de izolare a bolnavilor, subliniind totodată că este important ca fiecare român să respecte regulile elementare de igienă personală.

Potrivit lui Boc, carnea şi produsele din porc pot fi consumate fără probleme.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a confirmat miercuri apariţia primului caz de infecţie cu virusul gripal A/H1N1 în România la o femeie de 30 de ani, rezidentă în New York, care a venit în concediu în ţară pe 23 mai. Joi au fost anunţate alte două cazuri - tatăl şi un copil al femeii. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.
Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.
Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...