Cele mai citite
 


Argeş: Două secţii reabilitate la Spitalul de Pediatrie din Piteşti
marţi, 14 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piteşti, 14 dec /Agerpres/ - Secţia de Anestezie Terapie Intensivă şi Laboratorul de Analize Medicale ale Spitalului de Pediatrie din Piteşti, reabilitate în cadrul unui program finanţat de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, au fost recepţionate marţi de beneficiar.
Investiţia, care a totalizat 270.000 de lei, a fost recepţionată în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
'Prin reabilitarea acestor secţii s-a ajuns la o normalitate privind igiena şi dotarea. Este bine că au fost făcute aceste modernizări, în mod special în zona de terapie intensivă, dar mai avem de lucru pentru a aduce condiţiile din spital la nivelul minim necesar. În ceea ce priveşte laboratorul de analize medicale, este foarte important să fie nu numai funcţional, dar să corespundă tuturor normelor, pentru a beneficia de finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate, concurenţa fiind foarte mare', a declarat preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu.
Lucrările de reabilitare ale celor două secţii au constat în înlocuirea instalaţiilor electrice şi a instalaţiilor de oxigen, igienizarea şi reabilitarea grupurilor sanitare.
Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, dotată cu 15 paturi, a fost reabilitată în baza unui ordin al Ministerului Sănătăţii Publice din anul 2009, valoarea investiţiei fiind de 150.000 de lei. Investiţia la Laboratorul de Analize Medicale a însumat 120.000 de lei, finanţarea fiind asigurată de CJ Argeş. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: În spitalele din judeţ sunt internaţi 42 de copii cu forme uşoare şi medii ale bolii diareice În spitalele din Argeş sunt internaţi 42 de copii cu forme uşoare şi medii ale bolii diareice, niciun pacient cu complicaţii ale bolii nefiind transferat în ultimele şase zile la unităţi medicale din Bucureşti, au anunţat miercuri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Copilul adus de la Piteşti are sindrom hemolitic-uremic; ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii spitalului argeşean Copilul adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul Marie Curie are sindrom hemolitic-uremic, a anunţat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, cerând demisia conducerii unităţii argeşene sau demiterea acesteia de către Consiliul Judeţean din cauza neraportării la DSP Argeş...
MS: Echipă de medici specialişti prezentă joi în judeţul Argeş O echipă de medici epidemiologi, infecţionişti şi de sănătate publică de la Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" s-a deplasat joi la Piteşti pentru a verifica modul în care se desfăşoară ancheta epidemiologică şi inspecţia...
Corpul de control al premierului: La Spitalul de Pediatrie din Piteşti există probleme de ordin administrativ La Spitalul de Pediatrie din Piteşti există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut şi până în februarie 2016, că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu s-a efectuat nicio analiză - este una dintre concluziile preliminare ale Corpului...
Argeş: Preşedintele CJ a propus înfiinţarea unei comisii de dialog social cu societatea civilă în domeniul sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău, a propus miercuri, la întâlnirea cu reprezentanţii celor care au protestat faţă de situaţia sistemului medical, înfiinţarea unei comisii de dialog social cu societatea civilă în domeniul sănătăţii.