Cele mai citite
 


Băuturile alcoolice cu cofeină, retrase din vânzare din toate statele SUA
miercuri, 15 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Băuturile alcoolice energizante, care conţin cofeină, au început să fie retrase de luni din vânzare în toate statele americane, în baza avizului autorităţilor sanitare privind daunele provocate stării de sănătate, relatează agenţia RIA Novosti.
În ultima vreme, s-au înmulţit cazurile de intoxicare cu alcool în rândul studenţilor şi elevilor care abuzează de băuturile energizante, înregistrându-se chiar câteva decese.

În luna noiembrie, Direcţia pentru controlul calităţii produselor alimentare şi al medicamentelor a recunoscut că popularele băuturi energizante care conţin cofeină sunt un 'supliment alimentar nesigur pentru sănătate'. Cafeina în combinaţie cu alcoolul nu permite estimarea corectă a gradului de ebrietate, au arătat studiile.

Cei mai mulţi dintre cei care s-au otrăvit cu astfel de băuturi sunt minori, care au încălcat legea la achiziţionarea lor.

O serie de organizaţii independente din SUA atribuie însă producătorilor responsabilitatea şi s-au angajat în efortul pentru interzicerea energizantelor cu alcool şi cofeină.

O preocupare specială a fost generată de faptul că principalul consumator al acestui gen de băuturi sunt tinerii, care le consideră o 'modalitate ieftină şi la îndemână pentru a ajunge la o anumită condiţie'. Mai ales că energizantele se pot cumpăra la orice magazin sau chioşc.

Până în prezent, energizantele cu alcool şi cofeină fuseseră interzise în patru state - Michigan, Utah, Oklahoma şi Washington.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băuturile energizante, alcoolul şi sportul alcătuiesc un cocktail exploziv Băuturile energizante cu cu cafeină pot reprezenta un risc cardiac sau neurologic, arată Agenţia pentru securitate sanitară din Franţa (Anses), preluată de lefigaro.fr.
SUA: Maşinile vor fi dotate cu dispozitive care monitorizează alcoolemia, împiedicându-i pe şoferii băuţi să pornească motorul În Statele Unite, maşinile vor fi dotate cu dispozitive care monitorizează alcoolemia, împiedicându-i pe şoferii băuţi să pornească motorul. Instalarea unor astfel de dispozitive ar putea preveni 85% dintre decesele legate de consumul de alcool pe drumurile din SUA, conform unei analize preluate de Reuters...
SUA: Se înmulţesc cazurile de deces din cauza supradozei de cafeină pură Autorităţile sanitare americane sunt îngrijorate de tendinţa de a ingera cafeină pură remarcată tot mai des în rândul tinerilor şi care a dus, până în prezent, la cel puţin 18 decese, relatează marţi metronews.fr, precizând că o lingură de cafeină pură echivalează cu circa 25 de ceşti de cafea.
Alcoolul omoara o persoana la fiecare 10 secunde In raportul dat recent publicitatii de Organizatia Mondiala a Sanatatii se arata ca abuzul de alcool a omorat peste 3,3 milioane de persoane in intreaga lume in 2012. Alcoolul face mai multe victime decat HIV, tuberculoza si violenta cumulat. Alcoolul e cauza principala a 5,9% din decesele totale de...
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Şase americani mor zilnic din cauza abuzului de alcool Peste 2.200 de persoane îşi pierd viaţa în fiecare an în SUA din cauza abuzului de alcool, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare publicat marţi, relatează AFP.